HR EN

Grad Koprivnica

Završna konferencija projekta Share Music

U Hévízu održana završna konferencija projekta SHARE MUSIC

U sklopu projekta SHARE MUSIC u utorak, 22. veljače 2022. godine, u prostoriji Gradske uprave u Hévízu održan je događaj pod nazivom Closing festival (Završni festival). U sklopu istog održana je i završna konferencija projekta, a sve u organizaciji mađarskog partnera Grada Hévíza.

Projektni tim iz Grada Hévíza i Grada Koprivnice te učenici s mađarske strane na konferenciji su sudjelovali uživo, a sedmero učenika Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, ravnateljica Ariana Šandl te profesorica Gimnazije „Fran Galović“ Darija Kivač prisustvovali su virtualnim putem. Naime, zbog novonastalih okolnosti s COVID-19, djeca iz Hrvatske nisu bila u mogućnosti doći i sudjelovati uživo u aktivnostima unutar Closing festivala.

Konferenciji su virtualnim putem prisustvovale zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž te programska i komunikacijska menadžerica INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska- Hrvatska 2014.-2020 Antonija Bedeniković. Ispred domaćina, Grada Hévíza dobrodošlicu okupljenima poželio je zamjenik gradonačelnika Jozsef Janos Kepli koji je istaknuo važnost prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske sa željom nastavka buduće suradnje.

Prije službenog dijela prisutni su imali priliku uživati u glazbenim izvedbama popularnog mađarskog ansambla Musica Antiqua.

S obzirom da je Grad Koprivnica nositelj projekta, Maja Hlebar upoznala je prisutne s rezultatima projekta, s njegovim planiranim i realiziranim aktivnostima. Ujedno je Nikoletti Endrődi, pobjednici natjecanja u pjevanju „Prvi glas“, službeno uručena glavna nagrada – statua violinskog ključa, djelo koje je za natjecanje dizajnirao i izradio umjetnik kipar Dragutin Ciglar Lao.

Tijekom cijelog događaja bio je osiguran hrvatsko-mađarski prevoditelj te video prijenos sudionicima iz Hrvatske.

Projekt SHARE MUSIC sufinanciran je iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Cilj mu je povezivanje ljudi u prekograničnom području kroz različite aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te međusobno razumijevanje i uvažavanje različitih glazbenih kultura. Grad Koprivnica projekt provodi u suradnji s mađarskim Gradom Hévízom, a vrijednost istog je gotovo 1,2 milijuna kuna.

 

Share Music

Ovaj događaj proizveden je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Grada Koprivnice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice