HR EN

Grad Koprivnica

Grad Koprivnica prijatelj djece

Akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ (u daljnjem tekstu: „Akcija“) nacionalni je program Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Motivira odrasle u gradovima i općinama Hrvatske da potpunije ostvaruju prava i potrebe djece priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta.

Program Akcije obuhvaća sva područja života djeteta u lokalnoj zajednici te afirmira holistički pristup zajednice usmjerene na dobrobit djece, stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu. Sadrži 10 područja važnih za život djece: programiranje i planiranje za djecu, financijska sredstva za djecu, podršku i potporu udrugama za djecu, dijete u sigurnom i zdravom gradu, zdravlje djece, odgoj i obrazovanje djece, socijalnu skrb za djecu, kulturu i šport za djecu, slobodno vrijeme i rekreaciju za djecu, podršku i pomoć roditeljima u skrbi i odgoju djece.

 


Koordinacijski odbor

Središnji Koordinacijski odbor za vođenje Akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ Gradu Koprivnici dodijelio je počasni naziv „Grad Koprivnica – prijatelj djece“ dana 14. studenog 2007. godine.

Prema Odluci Koordinacijskog odbora Grada Koprivnice za vođenje ranije navedene Akcije, ista se u gradu Koprivnici provodi pod nazivom „Sretno dijete – sretan grad – Koprivnica“.

Po stjecanju ovog javnog društvenog priznanja svim relevantnim dionicima na lokalnoj razini iz područja rada s djecom, nastavilo se s daljnjim podizanjem standarda i kvalitete brige za djecu u našoj zajednici koji su kontinuirano na zavidnom nivou i svakim danom imamo sve više raznoraznih aktivnosti, realiziranih kreativnih ideja, unaprjeđuju se uvjeti te se širi lepeza programa za kvalitetno i poticajno odrastanje djece.

Rješenje o osnivanju i imenovanju Koordinacijskog odbora Grada Koprivnice za vođenje Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”

Rješenje o razrješenju članice Koordinacijskog odbora Grada Koprivnice za vođenje Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”


Najdječje djelo

Grad Koprivnica provodi projekt Veliko srce koprivničkog djeteta kroz koji Dječje Gradsko vijeće bira najdječje djelo djece s područja grada Koprivnice te ih nagrađuje za njihovu solidarnost i nesebičnost u lokalnoj zajednici.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice