HR EN

Grad Koprivnica

Darivanje djece i umirovljenika

Božićno darivanje umirovljenika

Povodom Božićnih blagdana Grad Koprivnica daruje novčanim darom umirovljenike s prebivalištem na području Grada Koprivnice. Iznos dara i visina mirovine utvrđuju se zaključkom gradonačelnika Grada Koprivnice.

Božićno darivanje djece

U suradnji s Društvom „Naša djeca“ Koprivnica, Grad Koprivnica svake godine organizira  Božićno darivanje djece do navršene 15. godine života, koja ispunjavaju jedan od slijedećih uvjeta:

  • djeca smještena u udomiteljskim obiteljima na području grada Koprivnice;
  • djeca korisnika zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području grada Koprivnice;
  • djeca oba nezaposlena roditelja s prebivalištem na području grada Koprivnice;
  • djeca umirovljenika s prebivalištem na području grada Koprivnice;
  • djeca poljoprivrednika s prebivalištem na području grada Koprivnice.

Dokumentacija potrebna za ostvarivanje prava:

  • osobne iskaznice roditelja;
  • osobne iskaznice, zdravstvene iskaznice, rodni list ili drugi dokument s datumom rođenja djeteta;
  • uvjerenje Zavoda za zapošljavanje – za roditelje u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje;
  • potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje – za poljoprivrednike i nezaposlene roditelje koji nisu u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje;
  • obavijesti o isplaćenoj mirovini za mjesec rujan ili listopad tekuće godine, ili rješenje o mirovini – za roditelje umirovljenike.

Božićno darivanje djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i smrtno stradalog pirotehničara s područja grada Koprivnice koji su redovni studenti i učenici

Povodom božićnih blagdana, Grad Koprivnica svake godine već tradicionalno daruje djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i dijete smrtno stradalog pirotehničara s područja grada Koprivnice koji su redovni studenti i učenici. Popis djece sastavljen je na osnovi evidencije Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Službe za društvene djelatnosti, Odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo. 

Zaključkom koji donosi gradonačelnik odobravaju se sredstva za božićno darivanje djece smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i smrtno stradalog pirotehničara s područja grada Koprivnice i to u iznosu od 500,00 kuna po djetetu.

Uskršnje  darivanje umirovljenika s područja grada Koprivnice

Povodom Uskršnjih blagdana Grad Koprivnica daruje novčanim darom umirovljenike s prebivalištem na području Grada Koprivnice. Iznos dara i visina mirovine utvrđuju se zaključkom gradonačelnika Grada Koprivnice.

Nagrađivanje učenika i njihovih mentora koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim natjecanjima

Povodom tradicionalnog nagrađivanja učenika i njihovih mentora koji su ostvarili zapažene rezultate na školskim natjecanjima, gradonačelnik Grada Koprivnice tradicionalno organizira Tulum izvrsnosti. 

Nagrađuju se učenici i njihovi mentori koji su ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima koja su navedena u katalogu natjecanja i smotri Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i Hrvatskog športskog saveza.

Podatke o najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima Gradu Koprivnici dostavljaju sve osnovne i srednje škole te škola za djecu s teškoćama u razvoju koje se nalaze na području Grada Koprivnice.

Zaključkom koji donosi gradonačelnik Grada Koprivnice svake godine utvrđuju se kriteriji nagrađivanja učenika i njihovih mentora, koji su ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima za određenu školsku godinu. 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice