HR EN

Grad Koprivnica

Predstavnici Grada Koprivnice u Hrvatskom saboru sudjelovali na tematskoj sjednici Odbora za obitelj, mlade i sport

Odbor za obitelj, mlade i sport održao je u četvrtak, 19. siječnja 2023. godine tematsku sjednicu posvećenu djelovanju savjeta mladih koji se sukladno Zakonu o savjetima mladih osnivaju kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave (JLS), na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini. Glavna im je svrha uključivanje mladih u odlučivanje o javnim poslovima i politikama od važnosti za mlade u lokalnim sredinama, njihovo aktivno sudjelovanje u javnom životu, informiranje i savjetovanje mladih.

Na sjednici su, osim zastupnika u Hrvatskome saboru, od kojih su brojni također i čelnici tijela lokalne samouprave, sudjelovali i: državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter i predstavnici savjeta mladih iz raznih dijelova Hrvatske.

Uime Grada Koprivnice, sjednici su nazočili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić i predsjednik Savjeta mladih Grada Koprivnice Ivan Pišpek.

Izvor: www.sabor.hr

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice