HR EN

Grad Koprivnica

Predsjednik Milanović primio predstavnike DVD-a Koprivnice u povodu skorašnje 150. obljetnice rada

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Varaždina, Koprivnice i Križevaca koji iduće godine slave 160 godina djelovanja (DVD Varaždin), odnosno 150 godina djelovanja (DVD Koprivnica i DVD Križevci). Na sastanku je bilo i izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.

Predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava informirali su predsjednika Milanovića o planu obilježavanja tih važnih obljetnica za hrvatsko vatrogastvo, te ga pozvali na svečanostima kojima će biti obilježene.

Osim o važnosti dobrovoljnih vatrogasnih društava u povijesti Hrvatske, na sastanku u Uredu Predsjednika Republike razgovaralo se i o značaju koji vatrogasci dobrovoljci imaju danas. U tom kontekstu je rečeno kako su vatrogasci uvijek među prvima u slučaju elementarnih nepogoda, kao što su požari, potresi ili poplave. Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković upoznao je predsjednika Milanovića i s aktivnostima vatrogasaca tijekom olujnog nevremena koje je ove godine pogodilo velike dijelove Hrvatske.

Predsjednik Milanović izrazio je zadovoljstvo angažmanom i djelovanjem vatrogasaca, istaknuvši kako mu je drago vidjeti da vatrogasna služba dobro funkcionira u takvim situacijama. Bilo je govora i o potrebi animiranja djece i mladih da se više angažiraju u radu dobrovoljnih vatrogasnih društava jer, kako je istaknuo Tucaković, vatrogastvo dobro stoji s opremom, ali će u budućnosti problem biti nedovoljan broj ljudi u vatrogastvu.

Uz glavnog vatrogasnog zapovjednika, na sastanku s Predsjednikom Republike bili su zapovjednik DVD-a Koprivnica Danijel Matijaković, tajnik DVD-a Koprivnica Krešimir Juratović te predstavnici društava iz Varaždina i Križevaca.

Tekst i fotografije: Ured predsjednika RH

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice