HR EN

Grad Koprivnica

Petar Slavinić iz OŠ „Braća Radić“ Koprivnica predstavljao je Hrvatsku na svjetskom školskom natjecanju ISF Gymnasiade U15 u Rio de Janeiru!

Petar Slavinić, učenik 7.e razreda OŠ “Braća Radić“ Koprivnica sudjelovao je na svjetskom školskom natjecanju ISF Gymnasiade U15 koje se održavalo od 18. do 28. kolovoza 2023.godine u Rio de Janeiru (Brazil).

Petar je selekcijskim postupkom Hrvatskog Školskog sportskog saveza odabran među deset učenika sportaša Hrvatske koji su predstavljali Hrvatsku na tom prestižnom svjetskom školskom natjecanju.

Petar i njegova mentorica, prof. Jasmina Markić, boravili su u Rio de Janeiru s hrvatskom delegacijom te sudjelovali u predstavljanju svoje škole, grada, županije i države na sportskim terenima i izvan njih. Natjecatelji iz 55 zemalja natjecali su se u 18 sportova. Petar se natjecao u atletici, u utrci na 400 m i utrci na 800 m. Bio je najmlađi sudionik atletskog natjecanja te ostvario odlične rezultate. U utrci na 400 m zauzeo je 14. mjesto, a  u utrci na 800 m 11. mjesto. Ostvario je osobne rekorde,  ispred starijih i iskusnijih atletičara.

Ponosni smo na njega jer je predstavljao  svoju školu sportskom ustrajnošću, hrabrošću i fair -play ponašanjem. Stekao je nova poznanstva i razmijenio  iskustva vezana uz atletiku, školski život i život u različitim zemljama.

Hrvatska delegacija sudjelovala je na Danu nacija gdje su Petar i njegova mentorica predstavili Podravkine proizvode koji su izazvali veliko zanimanje sudionika! Slobodno vrijeme iskoristili su za obilazak znamenitosti Rio de Janeira – kipa  Krista Iskupitelja, stadiona Maracane, kupali su se na Copacabani i prošetali Ipanemom.

Zahvaljuju Podravki i Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije bez čije financijske potpore ne  bi uspjeli doživjeti brazilsku avanturu! Zahvaljuju ravnatelju Kreši Grgacu na podršci tijekom pripreme i realizacije putovanja te posebna zahvala obitelji Slavinić  na velikoj potpori.

Izvor: OŠ “Braća Radić”

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice