HR EN

Grad Koprivnica

Održana prva Quadruple Helix radionica

U okviru projekta Green AURA, u sklopu GameTech predavanja, u prostorijama koprivničkog Entera održana je prva Q-helix radionica.

Inovacije u tehnološkoj industriji donijele su promjene u svakodnevni život širokog kruga ljudi. Praćenje trendova često zahtjeva i promjene unutar kompanije i organizacija. Mehanizmi koji pripremaju okruženje na ove promjene prikazani su kroz primjere iz svijeta tehnoloških kompanija. Na radionici su prikazani primjeri poduzetnika koji su počeli od nule i izgradili uspješne kompanije. Predavanja su održali Dalibor Opačak ispred Regionalne energetske agencije Sjever i Tomislav Buljubašić,  autor nekoliko knjiga o kreativnosti i inovacijama, koji je u zadnjih 5 godina održao više od 70 inovacijskih radionica koje su pomogle u stvaranju mnogih zanimljivih noviteta.

Cilj održanog GameTech-a bio je predstavnike Quadruple Helixa predstaviti nadolazeće tehnologije i trendove koji će oblikovati budućnost, te kako povezati različite sektore i generirati ideje kroz njihovu suradnju.

Pod akronimom Green AURA u Gradu Koprivnici provodi se projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ financiran u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Cilj je, kroz ovaj projekt, proširiti postojeći koprivnički „living lab“ te učiniti dodatne korake pri predstavljanju grada Koprivnice kao zelenog i energetski učinkovitog grada. Specifičnost ovog projekta leži u činjenici kako je cijeli grad postao svojevrsni poligon za učenje odnosno za razvoj edukativnih sadržaja o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Na 14 lokacija u Gradu Koprivnici postavljene su table gdje su ili nisu prisutna rješenja za energetsku učinkovitost. Sadržaj je ujedno prilagođen djeci i mladima.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice