HR EN

Grad Koprivnica

Održan Living lab event u Nagykanizsi

U petak, 25. studenoga 2022. u srednjoj školi Batthyány Lajos u mađarskom gradu Nagykanizsi održan je drugi po redu Living Lab event na kojem su sudjelovali hrvatski partneri u sklopu projekta Green Aura.  U auli navedene škole bili su postavljeni stolovi s AR sadržajem koji je nastao kroz implementaciju projekta „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“.

Glavni korisnik projekta Green Aura je Sveučilište u Pečuhu (Mađarska) a projektni partneri su Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever, Razvojna agencija grada Pečuha.

Jedna od aktivnosti Sveučilišta u Pečuhu, kao vodećeg partnera projekta Green AURA, bila je predstaviti razvoj i istraživanje Općine Pečuh i Sveučilišta koja se odnose na zaštitu klime putem proširene stvarnosti (AR). Cilj ove aktivnosti je upoznavanje stanovnika i turista o transportu, gospodarenju otpadom, potrošnji energije, prehrani i drugim rješenjima koja mogu pomoći u zaštiti klime u svakodnevnom životu.

Izložba koja  je nastala u okviru projekta sastoji se od nekoliko elemenata koji se mogu sastaviti, ali se mogu koristiti i samostalno. Na elemente izložbe postavljeni su markeri koje posjetitelji mogu koristiti za pregled dodatnih informacija (infografika, video, audio, animacije) putem zaslona svog pametnog telefona. Za pristup AR sadržaju potrebno je prethodno preuzeti aplikaciju Green AURA.

Središnji element izložbe je terenski stol s prikazom Pečuha, na kojem je izložena maketa grada. Oko terenskog stola nalaze se tri tematska izložbena stola koji opisuju specifične klimatski prihvatljive tehnologije za energiju, otpad, vodu i otpadne vode.

Ukupna vrijednost projekta Green Aura iznosi 270.134,45 eura, od čega je 85% sredstava osigurano iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice