HR EN

Grad Koprivnica

Najavljen treći po redu Srednjovjekovni božićni sajam

Ispred Muzeja grada Koprivnice, na najstarijem koprivničkom trgu, Trgu dr. Leandera Brozovića, predstavljen je treći po redu Srednjovjekovni božićni sajam. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji starih zanata i bogate gastronomske ponude koja će za posjetitelje biti otvorena  svaki vikend od 9. do 30. prosinca ove godine. Ovogodišnja manifestacija ima predznak međunarodne jer stižu i gosti iz Slovenije, Češke, Rumunjske i daleke Venezuele koji će se uklopiti među stotinjak izlagača.

Uime Grada Koprivnice svoje zadovoljstvo, što ćemo se tijekom božićno-novogodišnjih blagdana ponovno vratiti u prošlost, iskazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„Cijeli mjesec prosinac i koprivnički Advent smo zamislili na način da nastavljamo s tradicijom Srednjovjekovnog adventa, koji se pokazao kao uspješan proizvod. Isto tako, pošto su središnji Zrinski i Jelačićev trg obnovljeni imamo prostora i za našu klasičnu Koprivničku bajku. Što se tiče samog programa Bajke, o tome više tijekom idućeg tjedna“, rekla je zamjenica Ostriž.

Da smo u Koprivnici inovativni po pitanju organiziranja ovakvih manifestacija, potvrdio je i sam direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

„Koprivnica je nastala upravo na mjestu gdje se održava ova manifestacija. Zbog toga nam je važna ova lokacija kako bi se što više naših sugrađana upoznala sa poviješću našeg grada. Za naše posjetitelje bit ćemo otvoreni vikendom od 16:30 do 20:00 sati, osim u razdoblju od Štefanja do Stare godine kada ćemo raditi sve dane“, kazao je Labazan.

Predsjednik Udruge Anno Domini Dragutin Jeđud otkrio je važnost i posebnost ovog prostora te otkrio kako će svoje zanati predstaviti kovači, lončari, košaraši, stolari, brusači, rakijaši, pekari, mesari, slikari i mnogi drugi.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice