HR EN

Grad Koprivnica

Najava Renesansnog festivala, 22.-25.08.2024.

Povijesni megaspektakl Renesansni festival, najbolja turistička manifestacija Hrvatske i jedna od najvećih tog tipa u Europi, ove će se godine održati na gradskim bedemima u Koprivnici od 22. do 25. kolovoza te ponovno svoj program bazira na jedinstvenim i inovativnim sadržajima, a ne na koncertima estradnih zvijezda.

Svakako veseli da je osmišljena nova glavna tema Renesansnog festivala koja će ove godine biti lakrdijaštvo, a koju će uprizoriti zabavljači i žongleri iz cijele „srednjovjekovne“ Europe te zasigurno na gradske bedeme ponovno privući desetke tisuća posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i Europe. Organizator festivala je Turistička zajednica grada Koprivnice, a ni ove godine kvalitetnog i originalnog sadržaja neće nedostajati. Direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan:

“U ovim bremenitim vremenima smijeh je itekako potreban, naročito ako nije iniciran suvremenim medijima ili društvenim mrežama već na zaboravljen i originalan način kako se to radilo u dalekoj prošlosti.”

Na 100-tinjak štandova trgovci, obrtnici i stari zanati i ove će godine izrađivati i prodavati različite proizvode tipične za srednji vijek, a spomenimo kako će i ove godine naglasak festivala biti na ekološkom pristupu. Naime, Renesansni festival je prva manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama.

Podsjetimo, manifestacija je najveći spektakl “živih slika” iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a svoje uporište ima u povijesnim faktima. Kao i dosad, većina sadržaja bit će vezana uz 15. i 16. stoljeće.

Vidimo se na koprivničkom Festungu od 22. do 25. kolovoza!

Izvor: tzgkc

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice