HR EN

Grad Koprivnica

Sjednica Odbora hrvatskih branitelja Grada Koprivnice, 07.12.2015.

Dana 07.12.2015. godine održana je sjednica Odbora hrvatskih branitelja Grada Koprivnice sa slijedećim dnevnim redom:

 1. Verifikacija zapisnika sa sastanka Odbora hrvatskih branitelja Grada Koprivnice od 28.10.2015. godine,
 2. Spomenik za branitelje,
 3. Rješavanje problematike prostora,
 4. Rad Koordinacije braniteljskih udruga Grada Koprivnice
 5. Prijedlozi za provođenje protokola u mjerodavnosti Grada Koprivnice
 6. Prigodna polaganja vijenaca
 7. Nabava ratne zastave i grbova koprivničkih ratnih postrojbi
 8. Stalni muzejski postav Domovinskog rata

 

 1. Zapisnik sa sjednice Odbora hrvatskih branitelja Grada Koprivnice održane 28.10.2014. godine prihvaćen je jednoglasno.
 2. Gradonačelnica Vesna Želježnjak iznijela je faze izgradnje Spomenika za branitelje, te je ova točka dnevnog reda prihvaćena s deset glasova za i jednim glasom suzdržan.
 3. Odbor je jednoglasno donio odluku da će prema Gradu Koprivnici dostaviti zahtjev za osiguranje prostora braniteljskim udrugama s područja Grada Koprivnice.
 4. Odbor je jednoglasno donio odluku da se ograđuje od djelovanja udruge Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Koprivnice.
 5. Odbor je jednoglasno donio odluku da se na Javnim obilježjima izvodi himna, minuta šutnje, prisutne su osobe iz Domovinskog rata, apostrofiraju se ratni zapovjednici i na vrijeme se saziva radni sastanak za organizaciju javnih obilježavanja.
 6. Odbor je jednoglasno donio odluku da će svaki predstavnik braniteljske udruge predati Gradu Koprivnici zahtjev da se polaganje vijenaca održi na točan datum uz prigodno sjećanje.
 7. Odbor je jednoglasno donio odluku da se Gradu Koprivnici dostavi prijedlog o izradi zastave i grbova koji će se koristiti na prigodnim obilježavanjima u dva primjerka, jedan primjerak bio bi stalni postav, a drugi primjerak koristio bi se za konkretna javna obilježavanja.
 8. Odbor je jednoglasno donio odluku da se Gradu Koprivnici dostavi zahtjev o prostoru za stalni muzejski postav Domovinskog rata i Spomen sobe.
 9. Odbor je jednoglasno usvojio prijedlog da se Povjerenstvu za imenovanje ulica i trgova na području Grada Koprivnice dostavi zahtjev o imenovanju ulice pod nazivom 117. brigada.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice