HR EN

Grad Koprivnica

Sjednica Kulturnog vijeća, 9.10.2016.

Dana 9. listopada 2016. godine održana je sjednica Kulturnog vijeća, sa slijedećim dnevnim redom:

 1. Kulturna strategija Grada Koprivnice (upitnik za građane, dovršavanje Strategije),
 2. Iznos za fizičke osobe na Natječaju javnih potreba (maksimalan iznos 6.000,00 kn),
 3. Problematika Vlaste Delimar,
 4. Programi od iznimne važnosti za Grad Koprivnicu (posebna kategorizacija financiranja),
 5. Mogućnost Pozivnih pisama,
 6. Program javnih potreba u kulturi – određivanje postotka financiranja za pojedine kategorije i uvođenje novih kategorija,
 7. Razno.

 

 1. Kulturno vijeće zaključilo je da je nužan pregled nacrta Kulturne strategije Grada Koprivnice, te će izraditi anketu za građane o kulturnom životu u gradu Koprivnici.
 2. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Grada Koprivnice informirao je članove Kulturnog vijeća da će se u Javnom pozivu za sufinanciranje programa/projekata samostalnih umjetnika i ostalih iz Proračuna Grada Koprivnice za 2017. godinu pokušati povećati maksimalan iznos definiran Javnim pozivom.
 3. Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove Grada Koprivnice objasnio je da su pojedini samostalni umjetnici i organizacije civilnog društva te udruge građana zbog administrativne pogreške u procesu dodjele sredstava putem Javnih poziva za sufinanciranje programa i projekata na žalost morali biti odbijeni, a da će se u sljedećim Javnim pozivima za sufinanciranje programa i projekata kako samostalnih umjetnika tako i organizacija civilnih društava i ostalih naći način da kod prijave, ako zadovoljavaju sve zakonske uvjete, prođu i administrativnu provjeru.
 4. Točke 4., 5. i 6. sukladno odluci Kulturnog vijeća su se spojile. Kulturno vijeće je donijelo prijedlog o raspodjeli financijskih sredstava u postocima za Program javnih potreba u kulturi za 2017. godinu. U Program javnih potreba u kulturi neće se isticati pojedinačni programi i projekti kao značajni, već će i dalje ostati Prioritetna područja koja označavaju značajne programe i projekte.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice