HR EN

Grad Koprivnica

2. sjednica Koordinacijskog odbora Grada Koprivnice za vođenje akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”

Dana 11. rujna 2013. godine održana je 2. sjednica Koordinacijskog odbora Grada Koprivnice za vođenje akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” u 2013. godini s dnevnim redom kako slijedi:

  1. Najava 7. Susreta Gradova i općina – prijatelja djece Hrvatske s kratkom prezentacijom radnih materijala
  2. Dogovor vezan uz obilježavanje Dječjeg tjedna (pripremiti prijedloge mogućih tema za debatu učenika)
  3. Osvrt na nacrt Plana provođenja Akcije „Sretno dijete – sretan grad – Koprivnica“ za 2013. godinu (u prilogu)
  4. Ostalo.-

  1. Predsjednica je najavila 7. Susret Gradova i općina prijatelja djece Hrvatske, predstavivši prisutnima radne materijale za sudjelovanje na istom, a odnose se na swot analizu na temu dječje participacije, te na powerpoint prezentaciju primjera dobre prakse, koji će se odnositi na projekt razrednog odjeljenja OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ obzirom da je isti dobio pohvalu Središnjeg odbora u okviru Naj-akcije 2012. godine, a ujedno je  i egzaktan primjer ostvarivanja neposredne dječje participacije.
  2. Predsjednica je podsjetila prisutne kako je određeno da je prvi puni tjedan u mjesecu listopadu Dječji tjedan u kojem bi se aktivnosti trebale posvetiti djeci, a prvi dan prvog punog tjedna obilježava se Međunarodni dan djeteta. Prisutni su iskazali planove, a vezane uz obilježavanje Dječjeg tjedna. Što se tiče sad već tradicionalne debate učenika u Dječjem tjednu, nakon kratke rasprave dogovoreno je da će se debata održati povodom Dana obitelji, 15. svibnja, na temu  „Uključenost roditelja u život djece“ koja je od strane prisutnih jednoglasno prihvaćena.
  1. Predsjednica je pozvala prisutne da prokomentiraju nacrt Plana provođenja Akcije Gradovi i općine prijatelji djece, te daju određene prijedloge i sugestije, te upozore na eventualne propuste. Predstavnica Postaje prometne policije Koprivnica napomenula je kako u Planu nije spomenuta preventivna akcija „Djeca prijatelji u prometu“, a upućeno joj je obrazloženje s napomenom da se od ove godine u Plan i Izvještaj o Akciji Gradovi i općine prijatelji djece unose samo nove aktivnosti i projekti, dok se detaljni planovi i izvješća svih sudionika Akcije objavljuju na gradskoj web stranici.

Predsjednica je najavila prisutnima da će uskoro biti promjena glede ustrojstva koordinacije, a sa ciljem postizanja funkcionalnosti i svrsishodnosti.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice