Zlatni vol – izbor najboljih koprivničkih volontera


Objavljeno: 22.02.2018 — Pregledano: 8 puta

Pozivamo vas da nominirate svoje najbolje volontere!

Preostalo je još nekoliko dana da organizatori volontiranja predlože i nominiraju svoje najbolje volontere u prošloj godini. Kako pristižu prve prijave, Volonterski centar Koprivnice poziva i ostale da se uključe i prijave kandidate koji su se u 2017. godini iskazali svojim volonterskim angažmanom. Pravo predlaganja imaju svi organizatori volontiranja (udruge, zaklade, fundacije, sindikati, vjerske zajednice, javne ustanove, turističke zajednice, državna tijela i tijela lokalne i područne/regionalne samouprave) koji su u prošloj godini organizirali i provodili volonterske aktivnosti na području grada Koprivnice, uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Kandidati se mogu prijaviti u četiri kategorije:

  • Zlatni vol za starije od 29 godina
  • Zlatni volek za mlađe od 29 godina
  • Zlatni krdo za manifestaciju provedenu od strane volontera
  • Zlatna volonterska knjižica za najveći broj sakupljenih sati u volonterskoj knjižici

Organizatori volontiranja mogu predložiti po jednog kandidata u svakoj kategoriji, a za nominaciju je potrebno priložiti kratak prikaz (do 2000 znakova) njegovih/njezinih prošlogodišnjih dostignuća, kontakt volontera koji se predlaže i njegovu fotografiju. Prijave se trebaju dostaviti zaključno s 28. veljače na e-mail adresu volonterski.centar.kc@gmail.com.

Svečana dodjela nagrada i priznanja održat će se u subotu, 3. ožujka s početkom u 18.00 sati u dvorani Doma mladih Koprivnica (Ul. Hrvatske državnosti 10), dok će najbolje volontere birati stručni žiri.

Svi nominirani kandidati će primiti priznanja dok će izabrani najvolonteri dobiti i skulpture koje je izradio Dragutin Ciglar te vrijedne nagrade sponzora. Svečanost će upotpuniti glazbeni nastupi polaznika Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Podsjećamo, ovo je druga godina da Volonterski centar Koprivnice samostalno organizira manifestaciju, uz financijsku podršku Grada Koprivnice i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Prošle godine po kategorijama nominirano je: osam – Zlatni vol, šest – Zlatni volek, pet – Zlatno krdo, te jedna nominacija za Zlatnu volontersku knjižicu. Dobitnica Zlatnog vola bila je Sanja Hojsak, a Zlatni Volek pripao je Matiji Kolariću. Priznanje Zlatno krdo dobio je Jazz klub Koprivnica, a Gordana Peradin Zlatnu volontersku knjižicu. Nadamo se da će ove godine taj broj biti još veći te da će neprofitne organizacije koje su organizirale volonterski program, nominirati svoje volontere i tako im pokazati koliko cijene njihov nesebičan rad, trud i vrijeme koje su uložili za zajedničko dobro.

Organizacijom manifestacije Zlatni vol želi se istaknuti i nagraditi društveno koristan rad kao poželjan način ponašanja i socijalnog djelovanja, te tako motivirati postojeće volontere koji su nesebično uložili svoje vrijeme, znanja i vještine na daljnji angažman, ali i građane na uključivanje u ovakvu vrstu društvenog aktivizma.