HR EN

Grad Koprivnica

Žene poduzetnice na panelu raspravljale o poslovnim iskustvima tijekom koronakrize

HGK Županijska komora Koprivnica u suradnji s Klubom poslovnih žena Alfa danas je u prostorijama HGK ŽK Koprivnica organizirala konferenciju „Covid kriza – novi mindset“ na kojoj je raspravljano o iskustvima poduzetnica tijekom pandemije koronavirusa i kako su se nosile s globalnom krizom. Konferenciji su uime Grada Koprivnice prisustvovali gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž, dok je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na početku konferencije uvodnim su se riječima obratile viša stručna savjetnica HGK Renata Lohajner, predsjednica Kluba poslovnih žena Alfa Sanja Pernjak, članica Uprave Podravka d.d. i predsjednica Udruženja prehrambene industrije HGK Ljiljana Šapina, zamjenik župana Ratimir Ljubić i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Na nivou Europske unije pa tako i Hrvatske, počelo se sve više pričati o tome koliko žena ima na upravljačkim funkcijama, koliko ih ima na izbornim listama te koliko su žene plaćene za iste poslove na istim mjestima kao i muškarci. Zahvaljujući svima vama, potrebno je ovakve stvari vratiti u raspravu, u jedan puno širi diskurs jer je jednostavno neprihvatljivo i neshvatljivo da u 21. stoljeću raspravljamo o temeljnim pravima žena“, poručio je prisutnim ženama poduzetnicama gradonačelnik Jakšić.

Tijekom uvodnih govora, govornici su naglasili važnost međusobne podrške u kompetitivnom okruženju koje je u vrijeme pandemije bolesti COVID-19 bilo još zahtjevnije za žene u poduzetništvu, nakon kojeg je uslijedilo predavanje Ljiljane Drenški Cvrtila na temu mentalnog zdravlja u izazovnim vremenima, a potom je održana i panel rasprava „Kako je Covid pandemija utjecala na nas?“.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice