HR EN

Grad Koprivnica

Zeleni koraci- likovni natječaj Europe Direct Slavonski Brod

Europe Direct Slavonski Brod, koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod, organizira međunarodni natječaj u likovnom izražavanju „Zeleni koraci“ – za djecu i mlade s područja cijele Europe kao doprinos Europskom zelenom planu. Želja organizatora je potaknuti djecu i mlade, odgajatelje i učitelje na sudjelovanje u izgradnji zajedničke europske budućnosti, kako bi zakoračili u ostvarivanje europskih ideja – očuvanja zdravlja, prirodne baštine, bioraznolikosti,  šuma, zelenila, mora, zraka…

U natječaju su predviđene tri kategorije: za predškolski uzrast, za učenike razredne i učenike predmetne nastave osnovne škole. Za svaku kategoriju predviđena su  prva tri mjesta.

U zaista iznimnoj konkurenciji od 940 pristiglih likovnih radova, za 1. nagradu u međunarodnom likovnom natječaju u kategoriji razredne nastave izabran je  likovni rad učenice 2. a r.  Elene Večenaj  i njezine mentorice Suzane Hergotić OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica.

„Svaki rad imao je svoju posebnost, svoju boju … Svaki rad je silno želio biti najljepši i ne samo to. Svaki rad je neizmjerno težio ostvariti zadanu temu. Možete i sami vidjeti kako sve vrvi od zelenila, mrava, pčela, vjeverica, fazana, leptirića, cvijeća i uvijek  nalazimo plavu kuglu, naš dom, naš planet  kojeg zovemo Zemlja. A tek, koliko ritma, koliko igre velikog i malog, kružnog, točkastog, kosog, pravog… Jedna raskošna simfonija.“ Snježana Kauzlarić, https://wakelet.com/wake/DUdjcnbithxhpOMQzKMu5.

Tekst i foto: Suzana Hergotić, učiteljica mentor

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice