HR EN

Grad Koprivnica

Završna konferencija Odjek IV

Završna konferencija projekta ODJEK IV // Pomoćnici u nastavi brinuli o 44 učenika

Jednogodišnji projekt Grada Koprivnice „Odrastanje u jednakosti, Koprivnica – ODJEK IV“ koji je započeo 2. kolovoza 2021. godine u završnoj je fazi provedbe. Danas, 11. srpnja u Gradskoj upravi održana je završna konferencija projekta.

U protekloj školskoj godini imali smo 41 pomoćnika u nastavi za 44 naših učenika i učenica. Za aktivnosti  projekta osigurano je bilo nešto više od 1,8 milijuna kuna od čega je 1,5 milijuna kuna europskih sredstava, a ostalo je iz proračuna Grada – objasnio je Mišel Jakšić, gradonačelnik te istaknuo kako je ponosan na ovaj projekt zato što se njime pokazuje da smo zajednica koja je spremna pomagati onima kojima je pomoć potrebna.

Projektom se odgovorilo na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im se osigurala podrška u obliku pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika čime se pridonijelo izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu.

Plan je da ova uspješna priča ide dalje. Za iduću školsku godinu smo prijavili nastavak projekta te su u planu 43 pomoćnika u nastavi za 50 učenika. Proračun planiranih aktivnosti iznosi dva milijuna kuna, od čega bi sredstva Europske unije iznosila 1,7 milijuna kuna, a ostatak financira Grad. Projekt je prijavljen i čekaju se rezultati – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Partneri na projektu su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braća Radić“, Osnovna škola „Đuro Ester“ i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“. Veliku ulogu u provedbi projekta imale su koordinatorice Tajana Levak, Tihana Cvek, Dijana Lukačić, Renata Glavica i Nela Bogadi.

Riječ je o hvalevrijednom projektu jer bez podrške pomoćnika u nastavi teže bi funkcionirali. Pomoćnici osim samo djeci su velika podrška učiteljima i nastavnicima, nastavni proces zahvaljujući njima puno kvalitetnije se odvija – kazala je Nela Bogadi, koordinatorica projekta u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Koristi projekta istaknula je i Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Postignut je cilj projekta na način da se osigurala dodatna potpora uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kojom su postigli bolja obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje – objasnila je Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Završnoj konferenciji uz stručne suradnike škola prisustvovali su i ravnatelji Krešo Grgac, Sanja Prelogović i Gordana Gazdić Buhanec te ispred COOR-a Podravsko sunce Ljubica Živko.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice