HR EN

Grad Koprivnica

Agora Svilarska kvart

Završio prvi dan događaja AGORA SVILARSKA KVART

Grad Koprivnica i Razvojna agencija Sjever DAN u sklopu projekta AGORA organiziraju događaj AGORA SVILARSKA KVART u Svilarskoj ulici. Bogati program započeo je danas 17. rujna i to pričaonicom za djecu koja je održana u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Ostale aktivnosti održane su u zgradi Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Posebno zanimljiva bila je tribina Napali se na neuspjeh koju su vodili Goran Živković i Dijana Mateša, dok su sudionici bili Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, Maja Kireta, arhitektica i Romana Pavliša, umjetnica. Tema tribine bio je upravo projekt AGORA kojim se nastoji „oživjeti“ prostor Svilarske ulice. Cilj projekta je identificirati ključne probleme napuštenih prostora na području grada kroz uključivanje javnosti u proces planiranja s ciljem stvaranja dodane vrijednosti za lokalnu zajednicu te osuvremeniti praksu i razmišljanje prilikom prostornog planiranja stavljajući naglasak na inovativne prakse koje se koriste u modernom svijetu.

U sklopu događaja održana je i aktivnost Skriveno lice Koprivnice, a provele su je Maša Zamljačanec i Vesna Peršić Kovač.

Bogati program nastavlja se i sutra.

Projekt AGORA je sufinanciran iz programa INTERREG Danube Transnational Programme.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice