HR EN

Grad Koprivnica

Završio Lego maraton u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”

Sa završetkom zimskih školskih praznika, priveden je kraju i novogodišnji Lego „Harry Potter“ maraton u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Maraton je trajao tjedan dana, od 3. do 8. siječnja, a bio je namijenjen djeci i mladima koji su svaki dan po dva sata  slagali lego komplete iz fonda knjižnice s motivima iz serijala o Harryju Potteru.  U programu je zabilježeno ukupno 32 posjeta djece i mladih, a bilo bi ih više, kad ne bi bilo ograničenja broja osoba koliko ih trenutno smije boraviti u prostoru knjižničnog Makespacea u pandemijskim uvjetima.

Lego „Harry Potter“ maraton proveden je kao nastavak uspješnog ciklusa različitih maštovitih radionica za mlade u knjižnici pokrenutih u 2021. godini, s ciljem da djeci i mladima pruži mogućnost igre s kvalitetnim igračkama i didaktičkim materijalom koji potiču njihov razvoj, kao što su lego kocke, uz koje djeca vježbaju koncentraciju, kontrolu pokreta, koordinaciju oka i ruke te prostornu orijentaciju, razvijaju maštu, logičko i kritičko razmišljanje. Uz to, sudionici maratona imali su priliku upoznati se, družiti i poigrati s vršnjacima te tako na kreativan i zabavan način provesti svoje slobodno vrijeme.

Radovi nastali od lego kocki, po završetku maratona, izloženi su u izlozima Knjižnice, gdje se mogu razgledati do kraja ovog tjedna (do 17. siječnja).

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice