HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak radova u Kunovec Bregu u sklopu Aglomeracije

Završavaju radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Kunovec Bregu

Gradonačelnik Mišel Jakšić i direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras sa suradnicima su obišli radove u prigradskom naselju Kunovec Breg. Riječ je o radovima na izgradnji sustava odvodnje u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Koprivnica“.

Ovdje je kanalizacijska mreža izgrađena, ostalo je još nešto radova na izgradnji kućanskih priključaka na kanalizaciju, ispitivanje vodonepropusnosti i sanacija trasa. Očekujemo da se svi radovi završe u narednih mjesec dana tako da krajem travnja ili početkom svibnja napravimo prvi tehnički pregleda na projektu aglomeracije Koprivnica i dobijemo prvu uporabnu dozvolu. Nakon toga idemo u priključenje novih korisnika usluga s ovog područja – kazao je direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras.

U sklopu radova izgrađena su tri kilometara kanalizacijske mreže te 800 metara vodovodne mreže. Ukupna vrijednost radova je devet milijuna kuna bez PDV-a.

Ono što smo često puta naglašavali oko aglomeracije je da uz rješavanje problematičnih područja gdje smo imali izlijevanje vode, su vrlo važna ulaganja u naša prigradska naselja. Težište treba biti na tome da prigradska naselja dobiju kompletnu komunalnu infrastrukturu, aglomeracijom to realiziramo. Pri završetku smo s radovima u Kunovec Bregu, krenula je sanacija, a nakon toga se možemo spremati za ono što ljudi čekaju, a to je asfaltna podloga prometnica – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Na području naselja Kunovec Breg projektom aglomeracije obuhvaćene su Vinogradska ulica, Gorička ulica, Cvjetna ulica, Ulica Leptan, Ulica Maklac, Leptan vinogradi, Botinovečki jarak i Potočna ulica.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice