HR EN

Grad Koprivnica

Zatvaranje izložbe Darka Bavoljaka “Povratak”

  • AK galerija, Kampus, Koprivnica
  • četvrtak 2.12. / 18 h
  • posjet izložbi moguć je samo uz pridržavanje svih trenutno važećih epidemioloških mjera

Pozivamo Vas na zatvaranje izložbe Darka Bavoljaka “Povratak” i vodstvo po izložbi koje će održati autor u četvrtak 2.12. u 18 sati.

Izložba je bila otvorena 2 tjedna, a ovo je zadnja prilika da ju vidite i super prilika da čujete sve o njoj od samog autora.

 

Izložba se sastoji od 12 crno bijelih analognih fotografija nastalih u vrijeme lockdowna uzrokovanog pandemijom COVID-a 19. Rad problematizira pitanja relativnosti kategorije vremena i ograničenih (ali ujedno i neočekivano oslobađajućih) mogućnosti ljudskog djelovanja uslijed pandemije. Kao što sam autor kaže u izjavi o radu: „Neočekivano „oslobođeno“ vrijeme omogućilo mi je višetjedno, neometano fotografiranje u dubini zagrebačke Medvednice van označenih putova u različita doba dana, omogućilo mi je lutanje. Za mene je Medvednica postala romantičarsko u waldenovskom smislu, idealizirano mjesto povratka.“

Kustosi: Tanja Špoljar, Bojan Koštić

Tekst: Iva Prosoli

Oblikovanje kataloga: Petra Travinić

O autoru:

Darko Bavoljak je rođen 28. ožujka, 1961 g. u Zagrebu. Završio je studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Fotografijom se počeo baviti početkom osamdesetih. Tijekom studija objavljuje fotografije u Poletu, Studenskom listu, Svijetu, Startu i mnogim drugim tadašnjim novinama i časopisima. Njegove fotografije su objavljivane u novinama, časopisima monografijama, katalozima, knjigama i stručnim publikacijama, a radovi mu se nalaze u privatnim kolekcijama, te u zbirkama MSU i MUO u Zagrebu, MMSU u Rijeci , Galerije umjetnina u Splitu i Muzeju likovnih umjetnosti Osijek. Djeluje na području fotografije, filma, konceptualne umjetnosti i kustoskih koncepcija. Od Bavoljakovih filmskih ostvarenja ističu se Stupid Antonio presents (2006.) Goli otok (2012.) te Urbi et orbi (2013.) i MMC (2020). Član je HZSU i HDLU-a.

Realizaciju izložbe sufinancirali su:

Grad Koprivnica

Ministarstvo kulture i medija RH

Projekt se provodi uz podršku Zaklade Kultura nova.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice