Zapošljavanje u programima javnih radova


Objavljeno: 01.04.2010 — Pregledano: 1.229 puta

U četvrtak, 01.04.2010. godine u prostorijama Komunalca, gradonačelnik Zvonimir Mršić, predstavnici Komunalca i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, predstavili su program Mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Godišnjeg plana poticanja zapošljavanja za 2010. godinu, a sukladno Nacionalnom planu za poticanje zapošljavanja za 2009. i 2010. godinu.

Grad Koprivnica inicijator je javnih radova za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Koprivnice.

Navedenim programom obuhvaćeno je ukupno 15 osoba evidentiranih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ispostavi Koprivnica, najmanje 36 mjeseci.

Zapošljavanje u programima javnih radova pod nazivom „JAVNI RADOVI ZA DUGOTRAJNO NEZAPOSLENE OSOBE“ aktivna je mjera kojoj je cilj društveno korisnim radom afirmirati socijalnu uključenost i ublažiti posljedice nezaposlenosti kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovu vlasništvu, nevladinih udruga i sličnih institucija, te povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba, s osobitim naglaskom na njihovu socijalnu uključenost.

Hrvatski zavod za zapošljavanje financirat će 100 % bruto plaće i putne troškove do 300,00 kn mjesečno po osobi za dva djelatnika koji imaju mogućnosti korištenja javnog prijevoza za putovanje na posao.

Grad Koprivnica će snositi troškove nabave zaštitne odjeće i obuće i sredstava za rad u cijelosti.

Partneri Grada Koprivnice u provođenju ovog programa su GKP „Komunalac“ Koprivnica, gdje će zaposlenici obavljati poslove održavanja javnih površina u gradu Koprivnici, i Muzej grada Koprivnice, gdje će djelatnici obavljati pomoćne fizičke poslove.

Program za ovu grupu djelatnika će trajati od 01.04.2010.g. do 15.09.2010.g.