HR EN

Grad Koprivnica

Započinje izgradnja prometnice u Ulici Močilski odvojak I

U ponedjeljak 12. srpnja započet će radovi na izgradnji prometnice u Ulici Močilski odvojak I u Koprivnici.

Nakon odrađenih radova na oborinskoj odvodnji pokrenuli smo radove i na samoj prometnici. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,7 milijuna kuna. Ovo je samo još jedan pokazatelj da razvijamo sve dijelove grada, a ne samo centar. Važno nam je da u našim ulicama nema blata i prašine – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te zamolio sve stanovnike Močilskog odvojka I da budu strpljivi za vrijeme trajanja radova te da poštuju privremenu regulaciju prometa, a sve u cilju bržeg i kvalitetnijeg izvođenja radova.

Dužina prometnice s odvojkom koja je predmet rekonstrukcije iznosi oko 430 metara i širine je 4,50 metra. Uz prometnicu, prethodno je izgrađena oborinska kanalizacija na koju se prometnica spaja kanalicama i slivnicima.

Vrijednost građevinskih radova na izgradnji prometnice iznosi 987.849,65 kuna s PDV-om, a ukupna vrijednost kompletnog projekta (prometnica i oborinska kanalizacija, izrada projektne dokumentacije, trošak stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova) iznosi 1,7 milijuna kuna s PDV-om.

Investitor izgradnje prometnice je Grad Koprivnica, te je projekt financiran sredstvima iz gradskog proračuna. Očekivano vrijeme trajanja radova je 120 dana.

Izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming d.o.o. Koprivnica.

Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Komunalac d.o.o., a poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima obavljati će tvrtka Elit biro d.o.o. Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavljat će tvrtka Zagreb Inspekt d.o.o.

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno zatvaranje prometa za sav promet osim stanara, a moguća su i kraća zatvaranja kompletne prometnice zbog čega se mole građani za dodatan oprez, suradnju te strpljenje. Preporučeni obilazan pravac je preko Marijanske ulice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice