Započeo “Fest Jazza”


Objavljeno: 05.07.2018 — Pregledano: 37 puta

Koncertom Kaplowitza i Jazz orkestra HRT-a na Zrinskom trgu u Koprivnici započeo je „Fest jazza“ Koprivnica. Riječ je o međunarodnom ljetnom open-air festivalu koji se u Koprivnici održava 4. puta. U tri dana festivalskog programa 130 glazbenika iz Hrvatske, Slovenije i Danske svojim će muziciranjem obogatiti kulturnu ponudu Koprivnice i privući u grad mnoge ljubitelje jazza, zabave i ljetnih festivala na otvorenom.

Festival je otvorio gradonačelnik Mišel Jakšić koji je organizatorima zahvalio na pokretanju ovog hvalevrijednog projekta.

Na ovogodišnjem “Fest Jazza” posjetitelji će imati priliku doživjeti i ples kao neizostavan segment jazz kulture. Ekipa iz plesne škole “Back to Swing Zagreb” održati plesne radionice swinga i solo jazz dance-a u Multimedijalnom centru Kugla. U gradskom parku za sve zainteresirane bit će organizirano i vježbanje joge, a u subotnje jutro uz „Dane povrća“ na Zrinskom trgu rasplesat će vas Puhački orkestar DVD-a Virje i Scifidelity Orchestra. Prodajna izložba jazz vinyla održat će se u dane festivala u prostoru poslovne zgrade u Ulici Ivana Generalića. Na književnoj večeri u Galeriji Koprivnica bit će predstavljena knjiga pjesama „In A Sentimental Mood“ književnice Ivane Bodrožić.

Ispred Grada Koprivnice otvorenju su prisustvovali Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika te pročelnici Ana Mlinarić i Dario Jembrek. Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio Ratimir Ljubić, zamjenik župana.