HR EN

Grad Koprivnica

Obilazak radova Muzej grada Koprivnice

Započeli građevinski radovi na rekonstrukciji krovišta zgrade Muzeja grada Koprivnice

Nastavlja se obnova zgrade Muzeja grada Koprivnice. Trenutno se izvode radovi rekonstrukcije krovišta. Također, u sklopu projekta reVITAlize se izvodi energetska obnova zgrade. Radove je danas 1. rujna obišao Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice u pratnji Ksenije Ostriž, zamjenice gradonačelnika i Roberta Čimina, ravnatelja Muzeja grada Koprivnice.

Nakon milijunskog ulaganja kroz europski projekt, nastavljamo s ulaganjima u naš Muzej. U fazi smo ulaganja vrijednog 600 tisuća kuna, a izvodi se zamjena krovišta. Od tog iznosa 250 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija. Usudio bi se reći da desetljećima nismo imali tako veliko ulaganje u Muzej. Ovime pokazujemo koliko nam je važna naša kulturna ponuda te tradicija i baština – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Investiciju provodi Muzej grada Koprivnice, a dio sredstava u iznosu od 250.000,00 kuna osiguralo je Ministarstvo kulture i medija u okviru Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu.

U sklopu radova je trenutno postavljena fasadna skela te slijedi uklanjanje i skidanje kompletnog crijepa, uklanjanje stare i dotrajale drvne krovne građe, nakon čega će se zamijeniti oštećeni elementi krovne konstrukcije i postaviti nove letve na krovište. Krovište će se pokriti novim glinenim crijepom, ugradit će se novi žlijebovi i opšav te izvesti nova gromobranska instalacija. Planirani završetak investicije je 31. listopada 2021. godine.

Zgrada Muzeja u postupku je i energetske obnove, a sve u sklopu projekta reVITAlize. Naime, početkom ožujka započeli su radovi na energetskoj obnovi zgrade Muzeja grada Koprivnice koji će trajati do kraja 2021. godine. Radovi uključuju izvedbu drenaže vanjskih zidova i prekid kapilarne vlage injektiranjem podrumskih zidova te sanaciju podruma u cijelosti.

U ovom trenutku obavljaju se elektroinstalaterski radovi nakon čega slijedi postavljanje grijanja. Također slijedi rad s dizajnerima i video producentima te ćemo do veljače imati gotovu muzeološku priču, a do kraja ljeta ćemo biti spremni predstaviti novi stalni postav Muzeja grada Koprivnice – kazao je Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice.

Vrijednost radova energetske obnove je nešto veća od 1,8 milijuna kuna. Projekt „ReVITAlize“ je financiran u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. te je usmjeren na revitalizaciju vinskog folklora i brendiranje istog u prekograničnoj regiji. Glavni korisnik projekta je Grad Koprivnica, a projektni partneri su Muzej grada Koprivnice i Mađarsko kulturno neprofitno društvo regije Mura. Ukupna vrijednost istog je gotovo 7,5 milijuna kuna.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice