Započela rekonstrukcija spojne prometnice između naselja Starigrad i Reka


Objavljeno: 13.08.2018 — Pregledano: 236 puta

Danas, 13. kolovoza 2018. godine započeli su radovi na rekonstrukciji spojne prometnice između naselja Starigrad i naselja Reka na području Grada Koprivnice. Početne radove su obišli gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, pročelnik Tomislav Golubić i predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Reka Kristinka Mikulić.

Spojna cesta Reka Starigrad je priča koja je napokon došla do svog početka i to prije svega na zadovoljstvo svih građana Starigrada i Reke, a potom i svih onih koji koriste ovu prometnicu. Ovime značajno podižemo nivo prometovanja ali i sigurnosti prometovanja – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Dužina prometnice koja je će biti rekonstruirana iznosi 2.863,87 metara, a širine 5,50 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine 1,5 metara, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza širine 2 metra.

Vrijednost cjelokupnog projekta iznosi 8.560.355,73 kuna. Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj, Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“, Operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“ s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800,00 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Koprivnica.

EU projekti nam puno znače jer upravo zahvaljujući njima lakše možemo realizirati sve naše investicije, a ove godine mislim da smo doista rekorderi u povlačenju europskih sredstava – zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Očekivano trajanje projekta je 365 dana.

Tijekom izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa kojom je predviđeno naizmjenično puštanje vozila iz pojedinog smjera, a moguća su i kraća zatvaranja prometnice zbog čega se mole građani za strpljenje. Preporučeni obilazan pravac je državna cesta D41 – objasnio je Dejan Mihalec, viši stručni suradnik za građenje

Investitor rekonstrukcije prometnice je Grad Koprivnica, a izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming d.o.o. Koprivnica. Projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju prometnice je izradila tvrtka Elit biro d.o.o. koja će ujedno obavljati i poslove stručnog nadzora nad građevinskim radovima. Poslove koordinatora zaštite na radu u fazi izvođenja radova obavljat će tvrtka Ing Inspekt d.o.o.