HR EN

Grad Koprivnica

Započela nova školska godina

Prvi je dan nove školske godine. U pet škola čiji je Grad Koprivnica osnivač – OŠ Braća Radić, OŠ Đuro Ester, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, COOR Podravsko sunce i UŠ Fortunat Pintarić upisano je 2484 učenika. Zbog nastale epidemiološke situacije učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iduća dva tjedna nastavu će pratiti online.

Tradicionalno Grad je za sve osnovce osigurao paket bilježnica te radne bilježnice. Također svi osnovci dobili su pamučne, dvoslojne zaštitne maske. Uz navedeno svi prvašići i njihove učiteljice dobili su prigodne majice.

U povodu početka nove školske godine Grad Koprivnica sa suradnicima za sve učenike pripremio je promotivni video čiji je cilj učenicima poslati pozitivne poruke vezano uz početak školske godine. Uz Grad Koprivnicu u videu su sudjelovali Policijska uprava koprivničko-križevačka, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko- križevačke županije, Komunalac i Čazmatrans.

Gradonačelnik Mišel Jakšić također se pismom obratio svim učenicima, učiteljima, nastavnicima i stručnim suradnicima.

Rad s djecom velika je privilegija, ali i velika odgovornost. Očekivanja su svake godine sve veća, samim time i pritisak na način rada. Upravo su učitelji, nastavnici i stručni suradnici ti s kojima djeca provode većinu svog vremena. Zato je važno da upravo oni ostanu hrabri, strpljivi, odvažni u svom poslu, da uvijek vjeruju u sebe, da nikada ne posustajete – poručio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Učenicima je zaželio mnogi sreće u novoj školskoj godini.

Godina koja je pred našim učenicima sigurno će, baš kao i protekla, biti puna izazova. Zato je važno da učenici i dalje ostanu odgovorni, kako prema školskim obavezama, tako i u svakodnevnom ponašanju. Prave vrijednosti ne stječu se samo učenjem iz knjiga već i međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem potreba onih koji nas okružuju – zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Prijam građana

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice