HR EN

Grad Koprivnica

Škola na Podolicama

ZAPOČELA GRADNJA OSNOVNE ŠKOLE NA PODOLICAMA – U temelje škole položena vremenska kapsula

Nova osnovna škola na Podolicama prve učenike primit će 2022. godine. Radovi na izgradnji započeli su danas spuštanjem vremenske kapsule u temelje nove škole. Kapsulu su spustili vrtićarci Dječjeg vrtića Tratinčica, Objekta Vjeverica koji djeluje na Vinici te Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik. Upravo vrtićarci koju su za vremensku kapsulu izradili prigodne likovne radove bit će prva generacija učenika koja će krenuti u novu školu.

 

Ova škola je san brojnih generacija i o njoj se priča te se čeka na nju 30 godina. Ona nam je važna zato što pokazuje kako zajedno možemo ostvarivati naše snove, kako zajedno možemo razvijati sve dijelove grada i kako smo svi usmjereni prema tome da Koprivnica i dalje prednjači u izgradnji visokog društvenog i obrazovnog standarda – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

 

Gradonačelnik Jakšić istaknuo je kako mu je jasno da su građani nakon godina obećavanja u ovaj projekt već prestali vjerovati i upravo zato je mu je posebna čast ali i odgovornost provest ga u djelo.

Ova škola je bila planirana i ugovor je bio potpisan u vrijeme mandata moje Vlade. Trebala je biti financirana modelom javno privatnog partnerstva. Odluku o tome je iduća Vlada ukinula i sada će školu financirati samo Grad. U Koprivnicu se u obrazovanje ulagalo dosta i upravo Koprivnica ima dobar visoki prosjek ulaganja u obrazovanja – kazao je Zoran Milanović, predsjednik RH.

 

Vrijednost investicije na Podolicama je gotovo 51 milijun kuna s PDV-om. Škola će se izgraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20 tisuća četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama.

Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se kod izgradnje i opremanja paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika. Škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjeljenja, od čega će osam razrednih odijeljena biti namijenjeno za razrednu nastava, a osam za predmetnu nastavu. Maksimalan broj učenika koji će škola moći primiti je 448.

Projekt uključuje i izgradnju jednodijelne sportske dvorane s pripadajućim vanjskim terenima. Dvorana je projektirana tako da će biti dostupna svim korisnicima odgojno obrazovnog kompleksa, ali i vanjskim korisnicima koji će ju moći koristiti u vremenu kad se u njoj ne održava nastava.

Ugovor o gradnji potpisan je s tvrtkom Radnik d.d.

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice