HR EN

Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Ostriž predstavljala Koprivnicu na Socio-ekološkom forumu u Skopju

U organizaciji Olof Palme instituta, Zaklade Friedrich Ebert te pod pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije, proteklog je vikenda u Skopju održan Socio-Ecological Forum Skopje 2021. Uime Grada Koprivnice na forumu je sudjelovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Koprivnica je bila primjer dobra prakse održivog razvoja gradova na Socio-ekološkom forumu Skopje 2021. koji se održao 25.9.2021., okupivši predstavnike gradova i regija te premijere i gradonačelnike s područja zapadnog Balkana, europarlamentarce, ekonomiste i ekologe iz Švedske, Finske, Njemačke i drugih zemalja. Ključna tema o kojoj se raspravljalo bio je Europski zeleni plan kao i prilagodba nacionalnih gospodarstava na zelene politike te na koji način gradovi i lokalne uprave mogu biti motor ovih promjena.

Na panelu na temu “Mogu li zelene politike biti pokretač društvenih promjena?“, Koprivnica je pozvana kao jedini grad iz Hrvatske da kroz svojevrsni case study priča o aktivnostima i projektima u gospodarenju otpadom, održivoj mobilnosti te gradnji, obnovljivim izvorima energije i malim projektima koji mogu biti primjer i inspiracija drugima. Projekti biokompostane s inovativnom tehnologijom proizvodnje komposta, biciklističke staze, sustav besplatnog javnog prijevoza Busko, Living lab kao primjer smart kvarta, nagrada PROCURE dobivena za zelenu javnu nabavu i energetsku transformaciju dječjeg vrtića, kurikulumi Održive mobilnosti i Recikliranja, ambalaže i zaštite okoliša koje studenti mogu studirati na Sveučilištu Sjever, ali i projekt Smuteka, izazvali su veliki interes promoviravši Koprivnicu kao jedan od dobrih primjera održivih gradova u regiji.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice