HR EN

Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Ostriž na sastanku s ministrom Fuchsom

Danas je u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji i gradu Koprivnici boravio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, uz kojeg su bili državni tajnik Stipe Mamić, posebni savjetnik Božo Pavičin i tajnica Kabineta ministra Kristina Gerber. Nakon zaustavljanja u Svetom Petru Orehovcu i obilaska izgradnje nove školsko-sportske dvorane, obišao je radove na izgradnji Centra kompetentnosti u sklopu Obrtniče škole vrijedne 25 milijuna kuna. Radni sastanak sa županom, gradonačelnicima, resornim pročelnicima i ostalim suradnicima ministar Fuchs je održao u prostorijama Županijske uprave. Raspravljalo se o Nacionalnom planu oporavka i Otpornosti i ostalim temama koje se tiču vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja.

Uz domaćine župana Darka Korena i njegovog zamjenika Ratimira Ljubića, sastanku su uime Grada Koprivnice prisustvovale zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić. S obzirom na ambiciozne projekte u budućnosti i one koji se trenutno provode u gradu Koprivnici, kao i o broju ustanova i djece koje ih pohađaju, zamjenica Ostriž detaljno ih je prezentirala ministru Fuchsu.

„U zadnje četiri godine smo uložili 83 milijuna kuna u sektor obrazovanja, napravili smo dvije energetske obnove škole, rekonstruirali dvije područne škole, izgradili novu sportsku dvoranu, vanjsko sportsko igralište, a trenutno smo u izgradnji nove osnovne škole na Podolicama vrijedne 51 milijun kuna“, kazala je zamjenica Ostriž te nadodala kako se sve ovo radi zbog priprema za uvođenje jednosmjenske nastave. Spomenula je i sve veći broj studenata koje imamo u Koprivnici.

„Osiguravamo stipendije za 449 studenata godišnje vrijednosti oko 3 milijuna kuna, a posebno smo ponosni na Sveučilište Sjever koje je po veličini postalo peto javno Sveučilište u Hrvatskoj po proju zainteresiranih i upisanih studenata“, rekla je zamjenica Ostriž.

Osvrnula se i na potrebe razvijanja Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“ koje bi s vremenom krenulo u otvaranje jednog razreda primijenjene umjetnosti koji bi doprinio potpori kreativnim i kulturnim industrijama koje se kod nas jako dobro razvijaju.

Ministar Fuchs je kazao kako se čitav niz predstavljenih projekata uklapa u planove koje ministarstvo želi provesti na nivou cijele Republike Hrvatske, a u sklopu reforme obrazovanja. Rekao je i da će sve županije i gradovi imati pravo aplicirati na sve projekte u idućim godinama kako bi cijelu Hrvatsku pretvorili u jednu smjenu.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice