HR EN

Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec sudjelovala na Početnoj konferenciji projekta “Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji”

Danas se u prostorijama Županijske uprave održala Početna konferencija projekta „Centar kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji“ kojim će se unaprijediti infrastruktura Obrtničke škole Koprivnica te partnerske ustanove Strukovne škole Đurđevac.

Konferenciji su prisustvovali župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, ravnateljica Regionalne razvojne agencije PORE KKŽ Melita Birčić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

„Iskreno se nadam da će ovo biti jedna dodana vrijednost odgoju i obrazovanju u našoj županiji i gradu Koprivnici, a isto tako i stvaranju kvalitetnih kadrova koji će doprinijeti razvoju našeg gospodarstva. Logičan je slijed da upravo ovaj Centar kompetentnosti bude u gradu Koprivnici. Naime, koprivničke škole su bile među prvima u Republici Hrvatskoj koje su uvele izvannastavne i izborne predmete računalstva i informatike“, istaknula je u svojeg govoru zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Ukupna vrijednost projekta je 30.021.538 kuna, pri čemu valja napomenuti kako će od ukupnog iznosa svega 21.538 kuna biti sufinancirano od strane korisnika, odnosno Obrtničke škole Koprivnica koja je i prijavitelj projekta zajedno s partnerima Koprivničko-križevačkom županijom i Strukovnom školom Đurđevac, a uz stručnu pomoć PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Navedene škole koje će biti dijelom Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji  će se rekonstruirati, nadograditi i opremiti sa svom relevantnom specijaliziranom opremom vezanom za (pod)sektore elektrotehnike i računalstva što će omogućiti pristup kvalitetnom učenju temeljenom na radu te razvoj kompetencija radne snage i budućih zaposlenika lokalnih i regionalnih tvrtki.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice