HR EN

Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec na otvorenju Plazma Sportskih igara mladih: “Sport se konačno vratio u grad sporta”

Sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade Plazma Sportske igre mladih, svečano je otvoren danas na terenima Teniskog kluba Koprivnica.

Zajedničkim paljenjem plamena u svečanosti otvorenja sudjelovali su  zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević i direktor Sportskih igara mladih Tomislav Gudić.

Izuzetno mi je drago da se nakon nekoliko mjeseci stanke, zbog situacije oko koronavirusa, sport konačno vratio u grad sporta, našu Koprivnicu. I to ne bilo kako, već kroz druženje, veselje i smijeh naših školaraca. Svim natjecateljima želim puno uspjeha i sreće, roditeljima da budu što glasnija potpora, a organizatorima bih na kraju zaželjela čestita 24. godišnjicu održavanja ove prekrasne manifestacije,“ rekla je prilikom svečanog otvaranja zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Oko 150 djece osnovnih škola s područja grada Koprivnice natječe se u graničaru i tenisu. Pobjednici kvalifikacijskih natjecanja stječu pravo sudjelovanja na državnom finalu, a pobjednici državnog finala ostvaruju pravo nastupa na velikom međunarodnom finalu koje će se održati u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2020.godini , održavaju se po 24. put, u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Sportskih igara mladih su djeca i mladi osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj je kroz druženje i sport promicati zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiteljima današnjice.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice