Zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec na otvorenju izložbe umjetnika Zlatka Štrfičeka u Mađarskoj


Objavljeno: 09.10.2017 — Pregledano: 616 puta

U petak, 6. listopada u Kulturnom centru Hevesi Sandor u gradu Nagykanizsa u Mađarskoj, svečano je otvorena izložba umjetnika Zlatka Štrfičeka.

Svečanosti otvorenja ispred Grada Koprivnice prisustvovali su Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove, ispred Koprivničko-križevačke županije prisutan je bio župan Darko Koren. Podršku umjetniku dao je i Zdravko Mihevc, direktor TZ Koprivničko-križevačke županije. Izložbu je otvorio gradonačelnik Nagykanizse Denes Sandor.

Zlatko Štrfiček rođen je u Hlebinama 1953. godine u zemljoradničkoj obitelji, a prve njegove slike nastale su 1968. godine. Prvu samostalnu izložbu imao je 1969. godine u Švicarskoj. Većinom slika tehnikom ulja na staklu i platnu, a svoje umjetničke uzore pronašao je u Ivanu Generaliću, Ivanu Večenaju i Miji Kovačiću. Član je Društva Hrvatskih naivnih umjetnika, Likovne sekcije, Podravka 72 te Udruge Hlebinskih slikara i kipara naive Hrvatska.

Fotografije: Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije