HR EN

Grad Koprivnica

Ministrica kulture u Koprivnici

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž prisustvovala radnom sastanku s ministricom Ninom Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u ponedjeljak 10. svibnja je boravila u radnom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. U prostorima Županijske uprave sastala se sa županom Darkom Korenom. Ispred Grada Koprivnice radnom sastanku je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Također sastanku su prisustvovali glavna tajnica Ministarstva Marica Mikec, pročelnik Konzervatorskog odjela za područje Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije Milan Pezelj, zamjenik župana Ratimir Ljubić, donedavni predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.

Župan je zahvalio ministrici na dolasku i upoznao je sa svim programima koje Županija  financira i provodi u segmentu kulture. Upravo je pretvaranje kulturne baštine u turistički proizvod jedan od planova Županijske uprave pri čemu je naglasak na projektu obnove i revitalizacije dvorca Inkey kojeg je Županija kupila kako bi spriječila daljnju devastaciju, revitalizirala ga i sačuvala za buduće naraštaje.

Planove Grada Koprivnice izložila je zamjenica gradonačelnika Ostriž koja je uz zahvalu ministrici na pomoći ukratko predstavila dosadašnja ulaganja te buduće projekte koje Grad planira realizirati.

Ministrica Obuljen Koržinek zahvalila je domaćinima te istaknula kako je Ministarstvo osiguralo oko tri milijuna kuna iz interventnih sredstava za sedam projekata s područja Koprivničko-križevačke županije kako bi se pomogla hitna sanacija.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice