HR EN

Grad Koprivnica

Završna konferencija Odjek III

Zahvaljujući projektu Odjek III učenici s teškoćama u razvoju imali su pomoćnike u nastavi

Zahvaljujući projektu Odjek III u protekle četiri godine 44 učenika s teškoćama u razvoju imala su svog pomoćnika u nastavi. Cilj je ovoga projekta odgovoriti na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im kroz osiguravanje pomoćnika u nastavi omogućiti bolje i kvalitetnije obrazovanje.  Sklopu projekta danas 16. srpnja održana je završna konferencija za medije. Ispred Grada Koprivnice konferenciji je prisustvovao gradonačlenik Mišel Jakšić.

Lijepa je stvar kad se za ovakav projekt osigura europski novac. U program su bila uključena 62 asistenta u nastavi, a ovim smo projektom pokazali koliko je važno da sva djeca u Koprivnici imaju jednaku priliku za obrazovanje – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Radmila Popović, ravnateljica COOR-a Podravsko sunce zahvalila je Gradu Koprivnici što omogućuje kvalitetno obrazovanje svim učenicima s teškoćama u razvoju.

Hvala što ste omogućili odrastanje u jednakosti za sve naše učenike. Zahvaljujem što niste ni u jednome trenu dvojili hoćemo li imati pomoćnike u nastavi i to nam je značajna podrška. Kroz ove smo godine stekli kvalitetnu bazu pomoćnika u nastavi koji su sebe pronašli u tome poslu i želja nam je da jednoga dana ti ljudi imaju priliku za stalno zapošljavanje u toj struci – kazala je ravnateljica Radmila Popović.

Projekt je bio vrijedan 6,3 milijuna kuna, od kojih je iz Europskog socijalnog fonda došlo nešto više od 5,3 milijuna kuna, a Grad Koprivnica osigurao je 950.000 kuna. Grad je u Proračunu dodatno osigurao razliku do prosječne mjesečne bruto2 plaće od 4500 do 5000 kuna za što je u četiri godine izdvojen milijun kuna.

Veliku ulogu u provedbi projekta imale su koordinatorice u školama Mihaela Telebar, Jadranka Bosanac, Andreja Ivančić, Dijana Lukačić te Nela Bogadi. Postignut je cilj projekta jer se osigurala dodatna potpora učenicima s teškoćama u razvoju te su učenici postigli bolja obrazovna postignuća, emocionalnu funkcionalnost i socijaliziranje. Ukupno su zaposlene 62 osobe i time je pružena podrška za 44 učenika s teškoćama u razvoju. Osim redovnih edukacija, organizirali smo i dodatne radionice kroz projekt na različite teme – kazala je voditeljica projekta Maja Ferlindeš.

U projektu su sudjelovale Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Osnovna škola Braća Radić, Osnovna škola Đuro Ester i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Odjek III provodi se u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.03. „Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice