HR EN

Grad Koprivnica

“Volonteri u parku” i “Hodanjem do zdravlja” – 8.5.2021.

U subotu 8. svibnja 2021. godine s početkom u 10.00 sati u središnjem gradskom parku u Koprivnici održati će se aktivnost „Volonteri u parku“ te ispred zgrade Gradske uprave Grada Koprivnice aktivnost „Hodanjem do zdravlja“.

Aktivnost „Hodanjem do zdravlja“  održat će se početkom u 10.00 sati ispred zgrade Gradske uprave Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, uz stručno vodstvo kineziologa Mihaela Buzine. Hodat će se staza duga četiri kilometra.

Aktivnost „Volonteri u parku“ održat će se s početkom u 10.00 sati:

  1. Program Budi FIT – Pod stručnim vodstvom kineziologa Sportskog centra „Cerine“ održati će se kombinacija aerobnog vježbanja i intenzivnih vježbi ciljano usmjerenih na pojedine dijelove tijela koji povećavaju pokretljivost, snagu i izdržljivost uz aktivaciju svih glavnih mišićnih skupina. Kroz program Budi FIT razvijaju se gotovo sve motoričke i funkcionalne sposobnosti, a naglasak je na mobilnosti, stabilnosti, koordinaciji i aerobnoj sposobnosti.
  2. Program za djecu – Pod stručnim vodstvom fizioterapeutkinja Ane Prentašić i Mateje Marić održati će se vježbe za razvoj motoričkih sposobnosti: snaga, mobilnost, brzina, agilnost, ravnoteža, balans, propriocepcija i koordinacija u vidu motorčkih poligona.
  3. Dječji vrtić „Tratinčica“ Koprivnica, skupina Jabučice – Pod vodstvom odgojiteljica Maje Radmilović i Sandre Oreški održati će sportski program s djecom rane i predškolske dobi: trčanje sa zadacima i zaustavljanjem na znak, opće pripremne vježbe bez pomagala, poligon prepreka (preskakivanje, sunožni poskoci, provlačenje, rotacija oko svoje osi, hodanje po suženoj povišenoj površini, skakanje po trampolinu, cik cak tračanje), štafetne igre i pokretna igra Lovimo lavove.

Aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“ organizirane su u sklopu projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Mole se svi prisutni da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera, preporuka i pravila te da drže međusobni razmak od dva metra.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice