HR EN

Grad Koprivnica

Vjekoslav Štimac ponovno je izabran za predsjednika koprivničkog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica održalo je izbornu skupštinu u srijedu, 9. prosinca 2020. godine za novi mandat 2020.-2024. godine. Skupština je održana u Domu mladih u Koprivnici uz pridržavanje svih epidemioloških mjera za sprječavanje širenja koronavirusa. Mjesna društva Crvenog križa na području grada Koprivnice, općinska društva Crvenog križa i društva dobrovoljnih darivatelja krvi izabrali su svoje zastupnike u Skupštini koja je izabrala nova tijela.

Za Predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabran je Vjekoslav Štimac, mag. ing. elektrotehnike, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije, darivatelj krvi i zastupnik iz Općinskog društva CK Novigrad Podravski. Za dvije potpredsjednice Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabrane su Ljiljana Šajatović – Ivanković i Lidija Petras. Uz njih, u Odbor Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabrani su Anica Desnica, Zvonko Jakupić, Mirjana Klasić, Dragica Kramarić Stjepan Lončar i Zvonimir Šašek. Za članove Nadzornog Odbora izabrani su Zvonko Vidović, Silvija Škutin i Ana Kuruc. Za zastupnike u Skupštinu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u ime Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica izabrano je sljedećih 10 članova, Štefica Petrović, Ankica Cmrk, Zvonko Jakupić, Vjekoslav Štimac, Maja Pribeg, Anica Desnica, Ljiljana Šajatović – Ivanković, Stjepan Lončar, Zvonimir Šašek i Miroslav Kanisek.

Vjekoslav Štimac izabran je za zastupnika u Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa 23. saziva te je predložen za člana Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa.

Osobne pozdrave gradonačelnika i saborskog zastupnika Mišela Jakšića, koji zbog obaveza u Saboru nije mogao prisustvovati na sjednici,  prisutnima je prenijela njegova zamjenica Melita Samoborec.

„Ova situacija u kojoj se nalazimo, vas zaposlenike i volontere te cijeli sustav nije nimalo iznenadila. Vaše svakodnevne aktivnosti nisu nimalo osjetile osjećaj, mogli bismo reći, nesigurnosti, a ne krize. Pučka kuhinja, Socijalna samoposluga, educiranje mladih, akcija solidarnost na djelu, organizacije dobrovoljnog darivanja krvi u gradu i okolnim općinama, sve je to besprijekorno funkcioniralo“, kazala je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Iskazala je veliko zadovoljstvo što će se uskoro krenuti u realizaciju izgradnje novih prostora Gradskog društva Crvenog križa, pri čemu su sredstva osigurana apliciranjem kroz europske fondove te partnerstvom Grada Koprivnice koji je dao zemljište na korištenje društvu.

Predsjednik Vjekoslav Štimac predstavio je programsku orijentaciju za naredno mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine, a tom prilikom je istaknuo kako je cilj završiti ove godine započeti projekt financiran EU sredstvima – gradnju Centra za pomoć u kući, kojim će se stvoriti prostorni preduvjeti za još kvalitetniji rad u svim djelatnostima i riješiti dugogodišnji problemi nedostatka skladišnog, kuhinjskog i uredskog prostora te prostora za aktivnosti umirovljenika kao i pružanje nove usluge za beskućnike te posudionice medicinskih pomagala. Istaknuo je važnost daljnjeg kadrovskog jačanja i provođenja EU projekata u cilju promicanja društvene uključenosti te borbe protiv siromaštva i diskriminacije te ujednačavanje pružanja humanitarne pomoći na području cijelog djelovanja. Dosadašnje aktivnosti Pučke kuhinje, dobrovoljnog davalaštva krvi, tečajeva prve pomoći za vozače i radnike, Socijalne samoposluge kontinuirano će se nastaviti unaprjeđivati i nadograđivati, a nastavit će se suradnja s brojnim dionicima u lokalnoj zajednici.

Skupština je donijela Izmjene i dopune Financijskog plana za ovu godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2021. godinu, a tom prigodom ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev je istaknula kako je u tijeku provođenje čak sedam projekata, a ove godine su ugovorena tri velika projekta, vrijedna 17,5 milijuna kuna, te će se uz redovne djelatnosti, GDCK Koprivnica, naredne godine posvetiti i projektima FEAD u kojima se osigurava pomoć potrebitima, Volonter penzioner u kojem su organizirane aktivnosti za umirovljenike te Centar za pomoć u kući čija bi gradnja trebala početi sljedeće godine. Ujedno je zahvalila svim volonterima koji izdvajaju svoje vrijeme za pomoć potrebitima, a posebice u ovo vrijeme kada je posebno potrebno paziti na zdravlje.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice