HR EN

Grad Koprivnica

Nada_sesic

Vijećnici odlučili – Nadi Šešić nagrada za životno djelo

Na 4. sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice vijećnici su donijeli Odluke o dodjeli javnih priznanja u 2021. godini. Riječ je o nagradi za životno djelo, medaljama Grada Koprivnice i plaketama Grada Koprivnice.

Tajnim glasovanjem vijećnici su donijeli odluku da se nagrada za životno djelo dodjeljuje Nadi Šešić i to za iznimne zasluge na području kulturnog i umjetničkog života u gradu Koprivnici.

Nada Šešić rođena je u Bjelovaru 1952. godine Trenutno obavlja funkciju predsjednice Folklornog ansambla Koprivnica, predsjednice Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i potpredsjednice Skupštine Hrvatskog sabora kulture. Punih 40 godina radi kao plesni, a potom i umjetnički voditelj u Folklornom ansamblu „Koprivnica“, na mlađe naraštaje prenosi ljubav prema tradicijskoj kulturi i hrvatskoj baštini. Njezin dugogodišnji terenski i istraživački rad po, posebno koprivničkoj, Podravini rezultira radom na osnivanju ili obnavljanju rada niza izvornih folklornih grupa: KPD „Seljačka sloga“ Đelekovec, DIF Koprivnički Ivanec, FG Udruga žena Ždala, FG Udruga žena Glogovac, KUD „Zrin“ Legrad, DIF „Zavičaj“ Veliki Poganac i KUD „Gotalovečko srce“ Gotalovo. Postavila je mnogo folklornih koreografija koje su otrgnute iz zaborava i ostavljene mlađim naraštajima u nasljeđe. Na festivalima hrvatske folklorne koreografije u organizaciji HDFVK sudjelovala je tri puta i s koreografijama pjesama i plesova Podravine osvajala najviše nagrade. Osmislila je i organizirala brojne koncerte, projekte, a Folklorni ansambl “Koprivnica” diljem svijeta prenosi kulturno bogatstvo i nasljeđe koprivničke Podravine.

Medalja Grada Koprivnice za humanost i osobiti doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi dodjeljuje se Biserki Čutanec, Vesnici Samardžić, Miroslavu Lukčinu, Kristijanu Sminderovcu, Darku Solaru i Martinu Strmečkom. Medalja Grada dodjeljuje se i Mirku Lukavskom za sveukupni doprinos promicanju kulture, sporta i drugih područja društvenog života grada Koprivnice; Vesni Petrušić za sveukupni doprinos unaprjeđenju kvalitete odgojno-obrazovnog rada s djecom i Tanji Špoljar za sveukupni doprinos razvoju nezavisne kulturne i umjetničke scene u gradu Koprivnici.

Plaketa Grada Koprivnice dodjeljuje se obitelji Gregorić-Rus za dugogodišnji doprinos razvoju obrtništva u gradu Koprivnici, DVD Reka za sveukupni doprinos razvoju vatrogastva i društvenog života u naselju Reka; Odredu izviđača „Kamengrad“ Koprivnica za sveukupni doprinos u izviđačkom tridesetogodišnjem kontinuiranom radu s djecom i mladima, Umjetničkoj školi „Fortunat Pintarić“ Koprivnica za sveukupni doprinos i postignuća u razvoju umjetničkog odgoja i obrazovanja u gradu Koprivnici i Maji Raščanec za sveukupni doprinos očuvanju hrvatske tradicije i kulturne baštine.

Priznanja će biti dodijeljena na Svečanoj sjednici u povodu Dana grada Koprivnice, 4. studenoga 2021. godine.

 

 

 

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice