HR EN

Grad Koprivnica

Veseli mališani krenuli u Jabučicu

Ukupno 52 vrtićarca krenula su danas 1. prosinca u novi vrtić u Starigradu – objekt Jabučica koji djeluje u sklopu Dječjeg vrtića Tratinčica. Među njima su Toma, Hana, Ena i Lukas. Veseli mališani sa svojim roditeljima ujutro su stigli u svoj novi vrtić opremljen suvremenom didaktičkom opremom.

Tomi (3) je od danas Jabučica novi prostor igre, druženja i veselja. Mama Karmen Hemetek nije nimalo dvojila kod odabira vrtića.

Živimo u Starigradu te sam jako sretna što je Starigrad napokon dobio vrtić. Veliko smo prigradsko naselje s puno djece i mladih obitelji te je izgradnja vrtića posebno razveselila nas roditelje – rekla je mama Karmen te istaknula kako ima i dvoje starije djece koji polaze Područnu školu Starigrad koja se nalazi odmah pored vrtića te će joj organizacija oko otpreme djece u školu i vrtić sada biti puno lakša.

Karmen i Toma Hemetek

Iz obitelji Dukarić u novi objekt od danas je krenulo dvoje djece, sestre Hana (3) i Ena (2).

Presretna sam što smo dobili smještaj za obje naše djevojčice u novom vrtiću. Do sada nam je starija djevojčica bila u vrtiću, dok mlađa nije te je bio pravi izazov snaći se oko čuvanja te organizacije odlaska na posao. Sada ćemo se ujutro puno lakše organizirati te doista s olakšanjem i bezbrižno ići na posao – veselo je istaknula mama Gabrijela Dukarić.

Gabrijela Dukarić s djevojčicama Hanom i Enom

Mali Lukas (6) izgradnju svog novog vrtića s veseljem pratio je od prvog dana. Naime, od samog početka njegovi roditelji su htjeli da Lukas ide u vrtić u Starigradu te je on s nestrpljenjem čekao njegov završetak. Svakog dana svojim malim biciklom vozio se do vrtića da vidi kako napreduju radovi.

Jako smo uzbuđeni i sretni. Vrtić nam je blizu te ćemo sada bez stresa i gužvi ujutro Lukasa ostaviti u vrtiću. Imamo i bebu od 4 mjeseca te ćemo sigurno kad bude dovoljno stara i nju upisati u vrtić – istaknula je mama Ivana Strmecki te napomenula kako će Lukas i u školu u Starigrad.

Lukas Strmecki

U vrtiću djeluju tri odgojne skupine – jedna jaslička i dvije vrtićke. Zgrada novog vrtića obuhvaća tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim prostorijama. U sklopu vrtića uređeno je i vanjsko igralište. Riječ je o projektu vrijednom 8,4 milijuna kuna sufinanciranom sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice