Veleposlanik Kazahstana u službenom posjetu Koprivnici


Objavljeno: 06.12.2017 — Pregledano: 908 puta

U utorak, 5. prosinca 2017. godine u Gradskoj upravi Grada Koprivnice održan je prijem za Njegovu Ekscelenciju Tolezhana Barlybayeva, veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj. Ispred Grada Koprivnice prijemu su prisustvovali Mišel Jakšić, gradonačelnik, Ivan Pal, predsjednik gradskog vijeća, Ksenija Ostriž zamjenica gradonačelnika i Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

U vremenu koje je pred nama voljeli bismo da se Koprivnica jače pozicionira u Europskoj uniji, ali i ostalim zemljama okruženja, između ostalog i Kazahstanu. Imamo veliki gospodarski potencijal i priliku za rast i cilj nam je da našim poduzetnicima otvorimo dodatna tržišta i mogućnost razvoja – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te napomenuo kako koprivnička industrija ima zasigurno puno toga za ponuditi Republici Kazahstan.

Osim o gospodarstvu razgovaralo se i o mogućnostima kulturne suradnje.

Njegova Ekscelencija Tolezhan Barlybayev u uvodnom obraćanju istaknuo ja kako ga najviše vesele posjeti manjim gradovima jer je i sam odrastao u manjem gradu gdje svaka ulica ima svoju priču, svoju dušu. Također je istaknuo kako je najviše upoznat s proizvodima Podravke koje i njegova obitelj u Kazahstanu koristi.

Razgovaralo se i o povijesnim poveznicama Hrvatske i Kazahstana kao i planovima za buduće susrete.

Prijem je održan na inicijativu Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva pa je prisutan bio i Andrija Karafilipović, glavni tajnik Koordinacije i Radovan Knežević koordinator društava prijateljstva Koprivničko-križevačke županije.