HR EN

Grad Koprivnica

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice održala redovnu Skupštinu

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice održala je svoju redovnu Skupštinu u prostorima OPG-a „Vidova suza“ u Draganovcu uz prisutnost brojnih članova, uzvanika i prijateljskih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Nakon izabranog radnog predsjedništva Skupštine, pod predsjedanjem predsjednika Željka Cvrtile, detaljno su predstavljena financijska i izvješća o radu za proteklu 2019. godinu koja su od prisutnih članova i jednoglasno prihvaćena.

„Čitava prošla 2019. godina bila je kvalitetan nastavak višegodišnjeg, izuzetno aktivnog rada naših članica na čelu s VZG-om Koprivnica. Sve to je vidljivo u omasovljenju, pomlađivanju te uključivanju određenog broja žena vatrogasaca i vatrogasne mladeži te visokim plasmanom naših ekipa na županijskom vatrogasnom natjecanju. Zbog toga smo vrlo ponosni na njih,“ rekao je između ostalog predsjednik VZG-a Koprivnica Ivan Golubić.

Visoka i stalna obučenost vatrogasaca i vatrogasne mladeži iziskuje cjeloživotno educiranje te podizanje kvalitete u organizaciji društava, a samim time i protupožarne zaštite te opremanje iste sa suvremenom opremom i sredstvima za gašenje požara kao i ostalim sredstvima potrebnim za siguran rad u zaštiti i spašavanju građana i imovine.

„Učimo od boljih i usudio bih se reći čak i najboljih. Stremimo praćenju svih dostignuća u hrvatskom i svjetskom vatrogastvu te stvaranju i opremanju naših članica sukladno vremenu u kojem živimo i radimo,“ poručio je zapovjednik VZG-a Koprivnica Hrvoje Blažeković.

Posebne su zahvale upućene gradonačelniku Mišelu Jakšiću i cijeloj aktualnoj gradskoj vlasti, koja cijeni i pomaže rad dobrovoljnih vatrogasaca. Uvjereni su da će uz pomoć i podršku kakvu su imali do sada od strane Grada, i u idućem razdoblju uspjeti realizirati zadane planove.

„Bili smo uz vas i bit ćemo uz vas i dalje, kao što ste i vi bili uz naše građane, a posebno u posljednjih nekoliko mjeseci za vrijeme trajanja pandemije bolesti COVID-19. Grad Koprivnica i naši građani su vam zbog toga beskrajno zahvalni i nadam se da usprkos ponovnom povećanju broja zareženih koronavirusom, nećemo ponovno biti u takvoj situaciji,“ kazala je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je u ime Grada Koprivnice prisustvovala Skupštini.

Okupljenima su se obratili i glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, v.d. VZŽ Koprivničko-križevačke Branko Vucikoja, predsjednik VZG-a Križevaca Ivan Mužić i predstavnik izaslanstva Gasilne Zveze Domžale iz Slovenije Tone Pavlič.

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice