UZOR HRVATRSKE – Održana radionica “Osnove financijskog poslovanja i upravljanja financijama za organizacije civilnog društva”


Objavljeno: 27.03.2012 — Pregledano: 387 puta

 

Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) u suradnji s Programom JAKO u Koprivnici, u ponedjeljak 26. ožujka, organizirala je poludnevnu radionicu pod nazivom “Osnove financijskog poslovanja i upravljanja financijama za organizacije civilnog društva”.

Na radionici je sudjelovalo 15-tak polaznika iz različitih sektora društva, a detaljno su obrađene sljedeće teme:

  • okvir za financijsko poslovanje neprofitnih organizacija
  • računovodstvo i knjigovodstvo neprofitnih organizacija
  • upravljanje financijama
  • struktura upravljanja financijama u organizaciji
  • proces planiranja i izrade organizacijskih i projektnih budžeta
  • proces financijskog monitoringa i evaluacije.

Riječ je o osmoj radionici iz edukacijskog ciklusa „Kako do JAKO dobre udruge?“ koji je započeo s provedbom početkom veljače u COOR-u Podravsko sunce. Cijeli edukacijski ciklus sastoji se od 9 poludnevnih radionica namijenjenih jačem regionalnom razvoju i jačanju sposobnosti organizacija civilnog društva na regionalnoj razini.    

Program JAKO se provodi pod pokroviteljstvom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, a kao primarni cilj ima davanje podrške stvaranju učinkovitijeg nevladinog, neprofitnog sektora i aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj.

UZOR HRVATSKE razvija mrežu odgovornih članova u društvu koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice. Već sada ova mreža broji 231 odgovornih članova iz različitih dijelova Hrvatske. Svoje ciljeve Udruga ostvaruje pokretanjem građanskih inicijativa, projekata, programa, suradnji i građanskih mišljenja u zajednici.