HR EN

Grad Koprivnica

Uz pomoć Grada Koprivnice i vlastitih sredstava otvorena menza na Sveučilištu Sjever

Danas je u sklopu koprivničkog Sveučilišta Sjever svečano otvorena dugo očekivana studentska menza. Vrijedan je to objekt u koji se uložilo 3,5 milijuna kuna iz proračuna Sveučilišta, a kojeg je Grad Koprivnica dao na korištenje bez naknade. Veliko zadovoljstvo otvorenjem menze iskazao je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Zaista sam sretan što će oko 960 studenata Sveučilišta Sjever, napokon imati mogućnost svakodnevno koristiti usluge menze s kapacitetom 50-ak sjedećih mjesta, a kojeg vodi tvrtka KTC“, rekao je gradonačelnik Jakšić te se dotakao nekih razloga koji su utjecali na stalna odgađanja otvorenja menze.

Ministrica, ministarstvo i Vlada ne izdvajaju dovoljno koliko projekt Sveučilišta Sjever vrijedi i zaslužuje, a do tih podataka dođete razradom koliko sredstava ide iz Proračuna i koliko ima studenata. Time vidite da neki, koji imaju manje studenata od nas, iz Proračuna dobivaju pet, deset ili dvadeset puta više, što nije fer“, izjavio je gradonačelnik Jakšić te nadodao:

„Znamo i sami, ako želimo pamtiti, da u ovom projektu nismo imali podršku doslovno nikoga u ovoj županiji. Danas je to sve “naše” jer smo uspjeli. Tako nismo dobili podršku ni oko ove menze“, zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Profesorima, studentima i zaposlenicima menze obratio se i prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša.

Posljednjih mjesec i pol dana čekao se konačni posjet Povjerenstva od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te papir kojim se potvrđuje da je sve u skladu sa Zakonom i pravilnicima. Sveučilište Sjever preuzelo je odgovornost za onu prvu fazu, izgradnju menze, jer smo nažalost jedini sveučilišni centar u Republici Hrvatskoj koji je morao iz vlastitih sredstava izgraditi svoju menzu. Mi smo to napravili. Onda su trebale neke druge službe pribaviti neke dozvole, provesti natječaje i tako dalje. Uglavnom, menza je otvorena na radost svih nas zaposlenika, studenata i ostalih korisnika koji su dobrodošli“, rekao je prorektor Mario Tomiša.
Menzu je svečano otvorio rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy