HR EN

Grad Koprivnica

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, ministar turizma Gari Cappelli otvorio 14. Renesansni festival

Započeo je 14. po redu Renesansni festival – najveći povijesni turistički spektakl u ovom dijelu Europe. Posjetiteljima će se predstaviti stotinjak podravskih, hrvatskih i inozemnih obrtnika te brojni ugostitelji.
Mnogobrojni posjetitelji na otvorenju su imali priliku uživati u dječjim renesansnim igrama i plesovima Društva naša djeca i Dječjeg vrtića Tratinčica skupine Prsteki, humanitarnoj renesansnoj modnoj reviji Vlaste Puklavec koju su nosile rukometašice Podravke te u vatrenom showu koprivničkih mušketira.

Otvorenju Renesansnog festivala u ime Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, dok je festival svečano otvorio poseban gost ministar turizma Gari Cappelli. U ime Koprivničko-križevačke županije otvorenju su bili prisutni župan Darko Koren i zamjenici župana Darko Sobota i Ratmir Ljubić.

Ovogodišnja glavna tema je „Tortura“ koja je nastala u suradnji s Muzejom grada Koprivnice.

O festivalu…

Riječ je o najvećem povijesno-turističkom spektaklu u ovom dijelu Europe s gotovo 1300 povijesno kostimiranih izvođača iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske, Češke, Slovenije, Austrije, BiH, Njemačke, Poljske, Italije, Litve, Portugala, Ukrajine i Izraela koji se od 22. – 25. kolovoza odvija na koprivničkom Festungu – još uvijek dobro očuvanom dijelu nekadašnje velebne protuturske renesansne utvrde.

U 14 godina održavanja izrastao je u najveći srednjovjekovni festival u Hrvatskoj kojemu posebnu vrijednost daju podravski, hrvatski i inozemni obrtnici koji su od zaborava spasili stare zanate te brojni ugostitelji koji su razvili originalnu renesansnu gastronomsku ponudu. Već petu godinu zaredom Hrvatska turistička zajednica proglasila je koprivnički Renesansni festival za TOP događanje u Hrvatskoj što je veliko priznanje za Turističku zajednicu grada Koprivnice.

Napomena:

Mostarina 5 kn (petak),  15 kn (subota)  i 10 kn (nedjelja)

Naplata parkinga: petak besplatno, subota i nedjelja – 10 kn dnevna karta

 

Prijam građana
bez najave

Kod gradonačelnika i pročelnika,
utorkom, 15.00-17.00

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

Cetifikat ISO Cetifikat Energy