HR EN

Grad Koprivnica

Utrkom osoba u invalidskim kolicima počeo Europski tjedan mobilnosti

Europski tjedan mobilnosti koji se obilježava od 16. do 22. rujna, na Zrinskom trgu je započeo 13. utrkom osoba u invalidskim kolicima, a u organizaciji Sportske udruge tjelesnih invalida Koprivnica i Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije. Natjecatelji su se natjecali u tri kategorije, a nakon završetaka natjecanja, najboljima su uručene medalje i poklon paketi Grada Koprivnice.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, istaknula je mnogobrojne aktivnosti koje će se odvijati tijekom Europskog tjedna mobilnosti.

„Najzanimljivije će biti u subotu kada zatvaramo dio Nemčićeve ulice u kojoj će se odvijati raznovrsni program , kao i zelena čistka na području MO Reka. Ponedjeljak će također u centru biti vrlo dinamičan jer će se tijekom prijepodneva i popodneva predstaviti mnogobrojni sportski klubovi. Veseli nas što smo, unatoč vremenskim uvjetima i epidemiološkoj situaciji, uspjeli organizirati Europski tjedan“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž.

Vladimir Grošanić, predsjednik Sportske udruge tjelesnih invalida Koprivnica, kazao je kako ovo događanje zaista mnogo znači osobama s invaliditetom. Usprkos situaciji s koranavirusom uspjeli su organizirati utrku po 13. puta i na taj način svoje članove aktivirati u vanjskim aktivnostima.

„Važno je da su svi građani jednako uključeni u mobilnost pa tako i oni ranjiviji. Pokazuje se senzibilitet te budi svijest o ljudima u kolicima, onima koji su teže pokretni, a jednako su vrijedni poput ostalih“, rekao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je također prisustvovao ovom događaju.

Program Europskog tjedna mobilnosti pogledajte ovdje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice