HR EN

Grad Koprivnica

Podjela ugovora o stipendiranju studentima s područja grada Koprivnice

Uručeni ugovori studentima

Grad Koprivnica sklopio je nove ugovore sa studentima za akademsku godinu 2019/2020. Ugovore je danas, 3. siječnja studentima uručio Mišel Jakšić, gradonačelnik, a događaju su  prisustvovali su i  Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika, Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zaželio je svim studentima svako dobro u novoj 2020. godini i da ostvare sve ciljeve koji su si postavili.

Želim vam da uspijete u svojim željenim fakultetima, da ostvarite uspjeh koji ste si sami zacrtali i naravno da što prije nađete posao i vratite se u našu Koprivnicu. Želim vam da budete kritični, cinični, sarkastični i da svakodnevno kritizirate i ovaj grad, i ovu županiju, i ovu zemlju na način da jednostavno iz svojeg kuta propitujete u kojem smjeru ide ova zemlja i društvo te da iznesete svoj stav u kojem smjeru vi želite da ona ide. Osobno vjerujem da je budućnost ove zemlje upravo na mladim ljudima, na onima koji danas studiraju, onima koji su okrenuti i prema novim znanjima, prema novim tehnologijama i prema svemu onome što nosi moderno vrijeme. Želim vam da elan koji imate u studentskim danima prelijete u svoj društveni angažman, u borbu za bolji grad, za bolju županiju, za bolju zemlju. – istaknuo je gradonačelnik u svom obraćanju studentima.

Grad Koprivnica stipendira redovne studente s područja grada Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području grada Koprivnice i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.

Stipendije studentima s područja grada Koprivnice u akademskoj godini 2019./2020. iznose 550,00 kn mjesečno za studiranje u Republici Hrvatskoj, odnosno 1.100,00 kn za studiranje van Republike Hrvatske, te 800,00 kn za deficitarna zanimanja, a sredstava za isplatu stipendija osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice. U Proračunu ove godine planirano je za isplatu studentskih stipendija 3.300.000,00 kn.

118 studenata potpisalo je nove Ugovore i njima će u siječnju biti isplaćena stipendija za mjesec listopad, studeni i prosinac 2019. godine te će im se dalje redovno stipendije isplaćivati svaki mjesec.

Grad Koprivnica od ove godine stipendira 430 studenata, a od toga je 12 inozemnih.

Ugovor o stipendiranju zaključuje se na godinu dana. Korisniku stipendije koji ima zaključen ugovor o jednogodišnjem stipendiranju, omogućiti će se nastavak stipendiranja na preddiplomskom i diplomskom studiju ukoliko Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice dostavi potvrdu o upisu u narednu godinu studija i potpiše Aneks ugovora o jednogodišnjem stipendiranju.

Korisnik stipendije koji završi studij kao redovni student, u roku od jedne godine od završetka zadnjeg semestra studija, oslobađa se u potpunosti od obveze vraćanja primljenog iznosa stipendije.

Korisnik stipendije koji završi studij kao redovni student u roku od dvije godine od završetka zadnjeg semestra studija, dužan je vratiti 50 posto od ukupno primljenog iznosa stipendije uvećanog za kamatu po stopi od 6 posto godišnje.

Korisnik stipendije koji ne završi studij, prekine studij, koji završi studij u roku duljem od dvije godine od završetka zadnjeg semestra studija ili tijekom studiranja izgubi status redovnog studenta, dužan je vratiti ukupno primljeni iznos stipendije uvećan za kamatu po stopi od 6 posto godišnje.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice