HR EN

Grad Koprivnica

Uručene zahvale za humanitarnu veteransku međunarodnu pomoć za porušenu Banovinu

Na održanom 8. Međunarodnom streljačkom turniru OLUJA-95, UDVDR Podružnica Koprivničko- križevačke županije zahvalila se višegodišnjim prijateljima i susjedima, ratnim veteranima Vojne za Sloveniju iz Ormoža i Šentjura, kao i mađarskim veteranima 69. tenkovske brigade iz Nagyatada za veliku humanitarnu, međunarodnu veteransku pomoć koju su isti odmah nakon katastrofalnog potresa na Banovini i nakon javljanja UDVDR Podružnici Koprivničko-križevačke županije, organizirano prikupili u svojim zemljama i dostavili na porušenu Banovinu.

Predstavnicima navedenih veteranskih udruga prigodne zahvale UDVDR uručili su predsjednik naše županijske Podružnice Siniša Pavlović uz predsjednika ogranka Grada Koprivnice Zvonimira Prepelića.

Zahvale su predane veteranima :

  1. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ormož
  • koji su prikupljenim financijskim sredstvima (sa PO Vzhodnoštajerska i ZZVS) kupili i dopremili opremljeni stambeni kontejner za hrvatskog branitelja iz Petrinje.

Zahvalu je preuzeo predstavnik OZVVS Šentjur.

  1. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šentjur
  • koji su prikupili za nastradalu Banovinu veliku količinu hrane, odjevnih predmeta , grijalica itd. i sa nekoliko velikih kombija dostavili nekoliko tona prikupljene humanitarne pomoći
  1. veterani 69. Harckocsi Ezred Nagyatad Mađarska
  • prikupili i dostavili financijska sredstva za Banovinu a tim sredstvima je kupljen građevinski materijal za porušene kuće hrvatskih branitelja u Gini i Petrinji a u koordinaciji sa URV „Crne Mambe „ iz Dugog Sela.

Predsjednik URV „Crne Mambe“ Dugo Selo, legenda Domovinskog rata pk.Ivica Šafarić, također je uručio zahvalnicu udruge “CRNE MAMBE” mađarskim veteranima 69.tenkovske brigade za suradnju i koordinaciju vezano uz prikupljenu financijsku humanitarnu pomoć za Banovinu.

Ovim putem našim prijateljima i susjedima, ratnim veteranima iz Slovenije i Mađarske još jednom od srca zahvaljujemo na predivnoj humanitarnoj gesti koju su iskazali odmah nakon katastrofalnog potresa na Banovini!

Tekst i foto: UDVDR Podružnica Koprivničko- križevačke županije

 

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice