HR EN

Grad Koprivnica

Urbana vila u “Cvjetnoj” dobila prve stanare

Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice završila je s izgradnjom dvije stambene kuće (dvojne građevine) sa šest stanova koje su izgrađene na lokaciji „Cvjetna“ u ulici Ruđera Boškovića po Programu društveno poticane stanogradnje u Gradu Koprivnici.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, danas je svečano predala ključeve novog stana prvim stanarima urbane vile, kuće sa šest stanova, u naselju „Cvjetna“.

„Jako smo sretni što s ovim projektom u Cvjetnom naselju nastavljamo priču o novom gradskom kvartu. Nakon izgrađene urbane vile, kuće sa šest stanova, u tijeku je nekoliko izgradnji osobnih kuća poticanih putem stanogradnje za mlade obitelji po povlaštenim uvjetima, s obzirom na broj djece, zanimanje i stupanj školske spreme“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Do sada su potpisana četiri predugovora, dok se realizacija ostala dva očekuje do proljeća iduće godine.

„Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice je po Programu društveno poticane stanogradnje u Gradu Koprivnici izgradila 83 stana („Šparne hiže“) smještena u „Zelenom kvartu“ na Lokaciji Lenišće – istok.  Novoizgrađena kuća sa šest stanova  „Cvjetna“ u Ulici Ruđera Boškovića bb ima šest stambenih jedinica. Stanovi su trosobni, troiposobni te četverosobni veličina od 77,67 do 106,26 četvornih metara. Svaki ima spremište, parkirno mjesto i vrt. Urbana vila je energetskog razreda „B“ s podnim grijanjem, regulacijom temperature zraka u svakoj prostoriji zasebno, keramikom prve klase, kvalitetnim sanitarijama, kliznim stijenama te pet godina jamstva“, rekla je ravnateljica APOS-a Martina Alihodžić.

Obitelj Grgačić, Sabina i Ivan, prvi su preuzeli ključeve stana u novoizgrađenoj urbanoj vili u „Cvjetnoj“.

„Kupnjom ovog stana dobili smo manju kuću, s obzirom na sve ono što ima. Stvari su spremne i jedva čekamo da krenemo s useljenjem“, kazala je vidno uzbuđena Sabina.

Da bi sretni i zadovoljni dočekali današnji dan, dan useljenja, trebalo je proći dosta vremena. Strpljenje se na kraju isplatilo.

„Naša mala borba s kupnjom stana trajala je nekih pet-šest godina. Nakon svih razmotrenih ponuda, sistem i program APOS-a je bio definitivno najbolji i najjeftiniji. Prvenstveno tu mislim na pomoć Agencije kod stvaranja kreditne sposobnosti, a samim time smo dobili i bolje uvjete kod podizanja istog“, zaključio je Ivan.

Lijepa priča za obitelj Grgačić koja će ovaj Božić proslaviti u novom domu.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice