Uoči završnog koncerta održan prijam za predstavnike Zimske škole folklora


Objavljeno: 10.01.2019 — Pregledano: 319 puta

U Gradskoj upravi, danas, 10. siječnja, održan je prijam za predstavnike Zimske Škole folklora koja se po četvrti puta održava u Koprivnici.

Predstavnike Zimske Škole folklora primili su Ivan Pal, predsjednik Gradskog vijeća, zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te Nada Šešić, voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica.

Ispred Zimske škole hrvatskog folklora prijamu su prisustvovali Andrija Ivančan, programski stručni voditelj ŠHF-a, Tibor Bün, voditelj odjela za tambure, Vjekoslav Martinčić, glazbeni pedagog, Katarina Horvatović, folklorna koreografkinja, maestro Siniša Leopold, šef dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a, gost predavač Vidoslav Bagur i voditeljica projekta Snježana Jurišić te troje predstavnika polaznika Škole folklora Ružica Čačić iz Švicarske, Robert Pavlić iz Australije i Ann Lebar iz Sjedinjenih Američkih Država.

Voditelj Škole Andrija Ivančan zahvalio se na podršci i gostoprimstvu te je  pohvalio uvjete održavanja škole najavivši organizaciju Zimske škole i do godine opet u Koprivnici.

Ovdje nam je lijepo, vidimo da i Grad i Županija žive sa ovom školom, da smo ovdje rado viđeni gosti, mada se mi više i ne osjećamo kao gosti. Vrlo značajno je da je ovo 25. obljetnica Škole u organizaciji Hrvatske matice iseljenika i mi ćemo u Domu mladih, 12. siječnja, imati zapravo svečarski koncert. – istaknuo je voditelj Škole Andrija Ivančan.

Naime, Stručni program ŠFH osmislio i postavio je 1964. godine uvaženi hrvatski znanstvenik iz područja etnologije i etnokoreologije dr. sc. Ivan Ivančan, tako da ove godine slave obljetnicu 55 godina postojanja Škole folklora i 25 godina organizacije ovoga programa pod okriljem Hrvatske matice iseljenika.

Zimska škola folklora u Koprivnici počela je 3. siječnja te je okupila devedesetak polaznika iz Hrvatske i svijeta pa tako osim iz svih krajeva Lijepe naše sudjeluju i folkloraši iz Njemačke, Austrije, Crne Gore, Srbije (Vojvodina), Bosne i Hercegovine, Australije, Mađarske, Norveške i Sjedinjenih Američkih Država.

Završni koncert Zimske škole folklora održat će se u subotu, 12. siječnja u dvorani Doma mladih Koprivnica s početkom u 20,00 sati. Ulaz je slobodan.

Program zimske škole hrvatskog folklora organizira Hrvatska matica iseljenika, a partneri su joj Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.