HR EN

Grad Koprivnica

Unutar projekta Knowledge Well održan drugi online stol za učitelje i stručne suradnike

Unutar projekta Knowledge Well 7. siječnja 2021. godine održan je drugi online okrugli stol za učitelje i stručne suradnike (psihologe) u organizaciji mađarskog partnera OŠ „Mihály Sztárai“ iz Pečuha. Tijekom prvog okruglog stola projektni partneri definirali su smjernice te razmijenili iskustva i ideje glede razvoja programa za rad s izvrsnim učenicima. Također, kako programi za rad s izvrsnim učenicima nisu identični u zemljama partnera, tema prvog okruglog stola bila je i uskladiti potrebe škola i učenika te prezentirati ideje oko priprema razvoja zajedničkih točaka unutar programa. Nastavak procesa razvoja programa za rad s izvrsnim učenicima bio je tijekom drugog online okruglog stola. Drugom online okruglom stolu prisustvovali su projektni partneri, s hrvatske strane Grad Koprivnica zajedno s provoditeljima projektnih aktivnosti, tri osnovne škole na području grada, a s mađarske strane grad Heviz (provoditelj aktivnosti OŠ iz Heviza) i OŠ „Mihály Sztárai“ iz Pečuha.

Cilj drugog online okruglog stola bio je razrada zajedničkih prekograničnih točaka unutar svakog programa za rad s izvrsnim učenicima, obzirom da će na kraju aktivnosti unutar svakog područja istraživanja biti izrađena dva programa za rad s izvrsnim učenicima koji će osim točaka koji će svaki partner raditi samostalno, sadržavati i točke koje će projektni partneri zajednički razrađivati te na taj način kroz prekograničnu suradnju razvijati potencijale izvrsnih učenika. Drugi online okrugli stol bio je podijeljen jednako kao i prethodni, u tri grupe, budući da je cilj kroz projekt razvijati prirodne, društvene i tehničke znanosti te unutar svake od znanosti radi se na dva predmeta. Unutar prirodnih znanosti razvija se biologija i kemija, unutar društvenih znanosti geografija i povijest dok se unutar tehničkih znanosti razvija matematika i IT područje. Timove za svaku znanost čine učitelji i psiholozi, tako je tim za biologiju i kemiju iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“,  za geografiju i povijest OŠ „Braća Radić“ dok za matematiku i IT OŠ „Đuro Ester“. Svaki od timova vođen je vanjskim stručnjakom za određeno područje koji ima iskustva u radu unutar centara izvrsnosti i radu s izvrsnim učenicima. Tijekom sljedećih mjeseci svaki partner će izraditi programe za rad s izvrsnim učenicima te početi provoditi radionice za izvrsne učenike.

Knowledge Well je akronim EU projekta „Cross border development of centers of excelence in primary schools“ koji se u Koprivnici provodi u sklopu programa Interreg  V-A Hungary-Croatia Co-operation Programme 2014-2020. Projekt je vrijedan gotovo 238 tisuća eura, od čega će Grad Koprivnica kao glavni korisnik ostvariti preko 95 tisuća eura, dok će mađarski partneri Grad Heviz ostvariti 73 tisuće eura te Osnovna škola Mihály Sztárai iz Pećuha 70 tisuća eura. Period implementacije projekta je od 1.06.2020. do 31.01.2022.

Kontakt

Zrinski trg 1, 48000 Koprivnica

grad.koprivnica@koprivnica.hr
+385 48 279 555

IBAN: HR5523860021820100005
SWIFT: PDKCHR2X
OIB: 62112914641

Cetifikat ISO Cetifikat Energy
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice